Sport

Promjene u kalendaru F1

Za razliku od većine dosadašnjih sezona u Formuli 1, koje su započinjale sredinom ožujka utrkom za Veliku Nagradu Australije u Melbourneu, sljedeća neće započeti prije mjeseca travnja, a završit će u studenom.


Velika nagrada Australije ostat će početna stanica F1 kalendara, ali će utrka 2016. godine biti održana 3. travnja.

“U proteklih 20 godina Melbourne je postao sinonim za otvaranje sezone utrka Formule 1 i veselimo se što ćemo ponovno ugostiti momčadi i vozače u našem gradu”, izjavio je za australske medije glavni operativac Velike nagrade Australije Andrew Westacott.

U spomenutom 20-godišnjem razdobolju Melbourne je samo jednom ugostio utrku Formule 1 u travnju. Bilo je to 2006. godine, a promjena je bila napravljena kako utrka ne bi kolidirala s Igrama Commonwealtha.

Kompletan kalendar Svjetskog prvenstva Formule 1 za 2016. još nije poznat. Prema važećim ugovorima u kalendaru bi mogle biti čak 23 utrke, ali ima ih koje su pod upitnikom, a nije nemoguće da se ponovi ovogodišnja priča s Velikom nagradom Njemačke koja je trebala biti održana 19. srpnja, a organizatori su tek prije dva tjedna objavili da odustaju od utrke.

Na užaš talijanskih ljubitelja Formule 1 Bernie Ecclestone je prije mjesec dana izjavio kako ozbiljno razmišlja o micanju utrke u Monzi iz kalendara za sljedeću godinu. Njegove riječi naišle su na negodovanje ljubitelja F1 diljem svijeta pa je zasad ideja o micanju kultne utrke pala u drugi plan.


 

Tekst: gol.dnevnik
Foto:”2010 Canadian GP race start” by Mark McArdle – originally posted to Flickr as Race Start!. Licensed under CC BY-SA 2.0 via Wikimedia Commons.


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close