ZnanostVijestiLifestyle

Prolaznost vremena: dio ste svakih 60 sekundi

Šezdeset sekundi za pojedinca ne predstavljaju mnogo. Ne pridajemo im bit zato što mi u slavnoj minuti ne možemo učiniti mnogo. Ne kasnimo ako kasnimo minutu, a kada na poziv majke tražimo još minutu sna nerijetko odspavamo deset.


Ipak, minuta u svijetu predstavlja mnogo. Statistički minuta znači više, a dio te statistike smo i mi.

Svakih 60 sekundi na svijetu će zaplakati 250 beba. To je 250 novih života koji pridonose gušćoj naseljenosti na ionako prenaseljenoj zemlji, no svaki mali čovjek je dobro došao. Svaki mali čovjek ima potencijala postati veliki, veliki čovjek koji unosi promijene. Možda će baš beba rođena u proteklih 60 sekundi biti predsjednik ili novi borac za ljudska prava.

Drugi dio ove statistike ide u korist svim kinima. Zašto ? U svakih 60 sekundi pojedeno je 1000 kg kokica. Uzmimo u obzir da kokice ne teže mnogo što znači da je to stvaaarno puno. Kino dvorane pune su i sada, a netko iako nesvjestan pridonosi ovom ne tako beznačajnom broju.

Možda je kod nas sunčano, a neki na moru se još i kupaju. Nije svugdje tako. Negdje pada kiša, a negdje i grmi. Svakih 60 sekundi munje će udariti 360 puta, a vjerojatno prouzrokovati i pokoji kvar TV prijemnika ili punjača za mobitel.

Ako ovo čitate, postajete dio statistike. Ne zato što čitate, a nije ni zato što gledate (dobro, možda jest). Jeste li svjesni da trepćete ? Svakih 60 sekundi trepnuti ćete 12 puta. Uh, koliko ste se samo ustreptali.

Broj nikotinskih ovisnika svakim danom raste. Neki puše iz navike, neki samo uz jutarnju kavu, a neki kako bi se riješili stresa. Neovisno o razlogu svi pušači dio su statistike koja govori kako se svakih 60 sekundi popuši 10 000 000 cigareta.

Facebook je društvena mreža koju danas imaju gotovo svi. Koristimo ga gotovo na dnevnoj bazi, kako bismo pogledali što novog objavljuju naši prijatelji ili ipak pročavrljali s prijateljem iz nekog drugog grada ili zemlje i to potpuno besplatno. Ništa ne može proći bez Facebooka, a ako nije na fejsu nije se dogodilo. To pridonosi brojci  od 243 000 uploadanih fotografija u 60 sekundi. Minuta po minuta i za čas brojimo milijun.

Spavaća soba nije mjesto gdje samo spavamo. Nekada je ovaj broj možda bio znatno manji, no posredstvom modernizacije i izmjene vrijednosti danas će kroz 60 sekundi 83 300 parova imati neki vid seksualnog odnosa.

Eto, vidite da minuta ipak nije beznačajna.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: pixabay.com

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close