VijestiSport

PROLAZI KROZ SLUNJ I PLITVICE Biciklistička utrka CRO Race starta 1. listopada!

Sve je spremno za peto uzastopno izdanje biciklističke utrke kroz Hrvatsku, koja će se ove godine održati pod novim imenom: CRO Race i drugog datuma, 1. – 6. listopada, piše The Plitvice Times.Dvadeset zvučnih timova iz kategorija natjecanja kao World Tour, Pro Continental and Continental već su potvrdili sudjelovanje, pa publiku očekuje  vrhunsko sportsko uzbuđenje i poznata imena. Ove godine tim Mitchelton-Scott iz Australije dolazi u Hrvatsku po prvi put!

Utrka počinje u utorak, 1. listopada u Osijeku. Ova etapa prolazi kroz Našice, Kutjevo, Pleternicu, Veliku, Požegu, Pakrac i druga mjesta Osječko – baranjske i Požeško – slavonske županije, sa ciljem u Lipiku. Kadrovi s utrke će uključivati čak tri parka prirode: Kopački rit, Papuk i Lonjsko polje.

Idući dan biciklisti kreću iz Slunja preko Nacionalnog parka Plitvička jezera prema parku prirode Velebit, s kojeg će se spustiti u Zadarsku županiju, i prema Zadru gdje se ponovno očekuje nekoliko uzbudljivih krugova po poluotoku uz atraktivan sprint uz gradske zidine.

Treći dan je idealan za brdaše koji će krenuti put Biokova nakon starta u Okrugu i vratiti se na cilj u Makrarskoj. Tokom ove etape publika će moći vidjeti sve ljepote Splitsko – dalmatinske županije, posebno srednje Dalmacije i Makarske rivijere – Brela, Bašku Vodu, Tučepe i Podgore.

Četvrti dan je zavaravajući samo na papiru jer i mala neopreznost može koštati bicikliste plasmana u ukupnom poretku na ovoj dinamičnoj stazi. Etapa počinje u Starigradu u Zadarskoj županiji, pored Nacionalnog parka Paklenica, potom se starom magistalom vozi jugozapadnim padinama Velebita kroz Senj prema Primorsko – goranskoj županiji, sa ciljem u Crikvenici.

Prošle godine Rabac i Labin bili su odlični domaćini, a tu će praksu nastaviti ove godine na petoj etapi, koja će startati u Rapcu, sa usponom u Labin, pa preko Učke u Ičiće, Opatiju, Rijeku i Čavle. Za ovu etapu, cilj je postavljen na Platku, što također označava prvi put da je Platak uključen u utrku. Prije dvije godine, Vicenzo Nibali izborio je pobjedu u ukupnom poretku osiguravši bodove na ciljnoj liniji u Svetoj Nedelji, pa sigurno nitko neće podcijeniti zadnju etapu koja se samo čini jednostavnom. Ove godine, Sveta Nedelja je izabrana za start, nakon kojeg biciklisti idu prema Zagrebu, Velikoj Gorici, Dugom Selu, Vrbovcu and Svetom Ivanu Zelini, potom se vraćaju u Zagreb kroz istočni dio Zagrebačke županije do cilja, koji je kao i prošlih godina, na Trgu sv. Marka.

Najljepši dijelovi Hrvatske, kao i četrnaest nacionalnih parkova i parkova prirode su ponovno uključeni u ovogodišnju utrku: PP Kopački rit, PP Papuk, PP Lonjsko polje, NP Plitvička jezera, PP Vransko jezero, PP Biokovo, NP Krka, NP Paklenica, NP Sjeverni Velebit, PP Velebit, PP Učka, NP Risnjak, PP Žumberak – Samoborsko gorje  i PP Medvednica. Na ovaj način, kroz samu utrku i televizijski prijenos prirodnih ljepota, biti će još jednom poslana najljepša razglednica Hrvatske u svijet. Kao i proteklih godina, utrka će svakodnevno prenositi HRT, sa ukupno deset sati prijenosa uživo i tri sata sažetaka. Izravni prijenos će biti emitiran i na Eurosportu, a TV prijenos emitirati će, zahvaljujući suradnji sa A.S.O. (Amaury Sport Organisation) mnogobrojne televizijske postaje sa šest kontinenata – Europe, Sjeverne i Južne Amerike, Azije, Afrike i Australije – u čak 190 zemalja od kojih će neke utrku čak prenositi uživo. Novost ove godine jest da će najveća biciklistička online video stranica GCN prenositi program uživo za američku publiku.Kao dodatak, utrka će se moći gledati na brojnim interkontinentalnim letovima aviokompanija, koje omogućuju sportski sadržaj svojim putnicima.

Donosi The Plitvice Times.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: CRO Race/Tour of Croatia

Oznake

Povezane objave

Pročitajte još
Close
Back to top button
Close