Tech

PROJEKT ROBO URSUS – radionice automatike i robotike za gospićke školarce

Zajednica tehničke kulture grada Gospića kreće s radionicama robotike  za djecu od 5.-8. razreda. Radionice će se održavati  utorkom od 17 do 18:30 sati.


Radionice se provode kroz projekt Robo Ursus. Projekt  financira Grada Gospić, a provodi se u partnerstvu s Društvom „Naš djeca“ grada Gospića. Učenicima će biti omogućene radionice na području robotike koje će direktno pridonijeti stjecanju kompetencija u području tehničke kulture u neformalnom obrazovnom sustavu. Kroz projekt će biti provedene edukacije za predavače i volontere koji će voditi radionice.
Robo Ursus će se provoditi od rujna do prosinca 2018. godine. Nakon završetka projekta planirano je sudjelovanje najbolje ekipe s radionica na Robo ligi.Cilj projekta je usmjeravanje djece i mladih u tehničke škole i fakultete, tehnička i proizvodna zanimanja, poticanje gospodarskog rasta, konkurentnosti te zaposlenosti. Isto tako i smanjivanju regionalnih nejednakosti unutar grada Gospića provedbom programa tehničke kulture na lokalnoj razini i u suradnji s različitim dionicima. Ciljevi su i popularizacija tehničke kulture u široj javnosti, obilježavanje značajnih obljetnica, kao i privlačenje novih korisnika, suradnika, sponzora i donatora te jačanje uključenosti darovite djece u programe tehničke kulture.

Svi zainteresirani se mogu prijaviti na broj 0916019860. Broj mjesta je ograničen.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: LIKACLUB

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close