KontinentalniPrimorsko-goranska županija

Projekt “Putovima Frankopana”, vrijedan 61 milijun kuna, bit će završen do veljače 2021.

Primorsko-goranska županija planira značajno unaprijediti svoju turističku ponudu do veljače 2021. godine zahvaljujući projektu „Putevima Frankopana“ koji obuhvaća revitalizaciju 20 objekata koji su bili u vlasništvu ili povezani s obitelji Frankopan, piše The Plitvice Times. 


Projekt “Putovima Frankopana” je 2005. godine pokrenula Primorsko-goranska županija s ciljem obnove, očuvanja, zaštite i održivog korištenja materijalne i nematerijalne baštine obitelji Frankopan.

Projekt obuhvaća 17 dvoraca i 3 sakralne građevine smještene na području od Krka preko Vinodola do Gorskog kotara, a koje su predstavljene u fotomonografiji objavljenoj ovog tjedna u Zagrebu.

Projekt ima tri faze, a njegova ukupna vrijednost je 61 milijun kuna, od čega su 47,3 milijuna kuna bespovratna sredstva EU.

Govoreći o posljednjoj godini provedbe projekta, župan Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina istaknuo je kako je riječ o najvećem kulturnom projektu u županiji, a koji je namijenjen unapređenju kulturnog turizma kvarnerskog kraja.

“Ovaj je projekt ujedno doprinos Primorsko-goranske županije projektu Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture, dajući tom projektu regionalni štih”, rekao je Komadina na promociji monografije.

Autor teksta fotomonografije “Putovima Frankopana” Velid Đekić istaknuo je kako ga se najviše dojmila mnogostrukost područja djelovanja kojima je obitelj Frankopan obilježila hrvatsku povijest i kulturu.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: The Plitvice Times | Foto: Wikimedia Commons / Muzej Grada Rijeke

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close