VijestiGrad ZagrebScena

Projekt: Mjesec kreativnih i kulturnih industrija

Na ukupno 30 lokacija u gradu od 16. svibnja do 21. lipnja odvijat će se novi projekt kojim će se kroz 25 događanja javnosti predstaviti dvanaest sektora kreativnih i kulturnih industrija.


Od 16. svibnja od 21. lipnja održat će se Mjesec kreativnih i kulturnih industrija. Pod tim novim projektom kroz 25 događanja na 30 lokacija u Zagrebu javnosti će se predstaviti 12 sektora kulturnih i kreativnih industrija, od arhitekture, vizualnih i audiovizualnih umjetnosti, baštine, dizajna, glazbe, primijenjenih izvedbenih umjetnosti do medija, oglašavanja i tržišnog komuniciranja, knjiga i nakladništva te računalnih igara i novih medija.

Cilj projekta je poticanje izvrsnosti kako u kreativnim i kulturnim industrijama tako i u gospodarstvu i društvu u cjelini te jačanje turističkog potencijala grada koji se bazira na ponudi kulturnih proizvoda. Projektu su se pridružile brojne kulturne i kreativne institucije, poput Hrvatskog narodnog kazališta, Muzeja za umjetnost i obrt, Muzeja suvremene umjetnosti, Akademije likovnih umjetnosti i Akademije dramskih umjetnosti, kao i najpoznatiji festivali i događanja kao što su Animafest, Tjedan suvremenog plesa, Svjetski dan glazbe, Zagreb book festival, Cest is d’Best i mnogi drugi.

U sklopu ove manifestacije održat će se i oko četrdesetak raznih radionica i predavanja o kreativnosti u poduzetništvu, inovacijama, shvaćanju kulture kao turističkog proizvoda, edukacije o autorskim pravima i jedinstvenom digitalnom tržištu itd. Usto će se u okviru tog projekta također održati 2. Hrvatski summit kulturnih i kreativnih industrija, Komunikacijski foto punktovi, Dani novih ideja, projekti povezivanja kulturnih i kreativnih industrija i gospodarstva, godišnji sastanak mreže sektorskog vijeća kreativnih i kulturnih industrija – Enterprise Europe Network (EEN), kao i brojna glazbena događanja na Europskom trgu.

Glavni pokretači manifestacije kojom će Zagreb mjesec dana živjeti u kreativnom i kulturnom duhu su Hrvatski klaster konkurentnosti kulturnih i kreativnih industrija, Hrvatska udruga poslodavaca, Turistička zajednica grada Zagreba, Adria Media Zagreb, Hrvatsko društvo skladatelja, Akademija likovnih umjetnosti i Creative Industries Styria, dok su glavni parteri Predstavništvo EU komisije i Grad Zagreb.

Više informacija vezanih uz Mjesec kreativnih i kulturnih industrija dostupno je na internetskoj stranici mjesec.hkkkki.eu.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: TZGZ | Foto: Mjesec kreativnih i kulturnih industrija facebook

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close