Turizam

Projekt BeachRex: Sve plaže Hrvatske na jednom mjestu!

Gregor Balažic, autor projekta BeachRex, predstavlja web portal www.beachrex.com na kojem se ovog trenutka nalazi više od 1000 plaža Hrvatske.


Vjerojatno najveća baza plaža na svijetu nastajala je 4 godine. Gregor Balažic je napustio posao u velikoj tvrtki, kupio kamper i kameru i sa dobro pripremljenim planom i vizijom započeo svoj put i istraživanje plaža Mediterana. To je rezultiralo ogromnom zbirkom od 50.000 fotografija, 2.500 video snimaka i 3D sfernih snimaka, te više nego 500.000 informacija o vrsti plaže, infrastrukturi i objektima na pojedinoj plaži.

Plaže Hrvatske svrstane su po sljedećim područjima:Istra, Kvarner, Lika i Dalmacija. Dalmacija se dalje dijeli na područja Zadra, Splita, Šibenika i Dubrovnika. Posebno su predstavljene i plaže na otocima (Brač, Čiovo, Cres, Hvar, Korčula, Krk, Lošinj, Murter, Pag, Pašman, Rab, Ugljan, Vir i Vis).

BeaxhRex-photo-07

Sve te plaže Gregor je osobno posjetio, fotografirao, snimio i zabilježio podatke o ponudi i njihovoj turističkoj infrastrukturi. Uz to možete naći informacije o parkiralištu, putu do plaže, navigaciju i trajanje putovanja od mjesta noćenja do plaže, trenutačno vrijeme na plaži, trenutačnu temperaturu vode, vremensku prognozu za sljedeće dane, web kamere na plaži.

BeachRex navodi i vrstu plaže (npr. pijesak, šljunak, prirodna hladovina, i dr.), popunjenost, prikladnost u ovisnosti od korisnika plaže (obiteljska, za istraživače, za zabavu), kao i detaljne informacije o mogućnostima turističkog smještaja na plaži, restoranima, sportskim sadržajima i animaciji.

BeaxhRex-photo-05

BeachRex želi pomoći turističkim destinacijama i davateljima smještaja, da mogu ravnopravno zastupati svoju plažu i ponudu. Cilj BeachRex je i pomoći turističkim djelatnicima kao središnja stranica za plaže.

Svrha projekta BeachRex je uljepšati odmor turistima, tako da mogu najprije odabrati prikladnu plažu i tek onda turistički smještaj, odnosno prije zakupa smještaja provjeriti i prikladnost plaže, jer će na njoj provesti veći dio dana.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: press

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close