Tech

Proizvodi koji će uskoro nestati s tržišta: daljinski, kablovi, retrovizori…

Od nekih svakodnevnih stvari  uskoro ćemo se oprostiti u bliskoj budućnosti. Neke od njih, kao što su to kablovi, neće nam zasigurno nedostajati, ali ćemo se zato od drugih jako teško oprostiti.


1. Retrovizori

Automobilska industrija razvija se nezaustavljivo, a s novim tehnologijama koje polako postaju dio standardne opreme mogli bi uskoro nestati i neki prilično prepoznatljivi dijelovi automobila kao što je to, primjerice, retrovizor.
Svi veći proizvođači već su ih, naime, polako počeli mijenjati sa sofisticiranim video nadzorom automobila i njegove okolice.

2. Plastične kreditne kartice

Činjenica je da gotovina izumire. Cijeli zapadni svijet odavno je prešao na kartično plaćanje, u što ste se zasigurno uvjerili ako ste ikad posjetili neku sjevernoeuropsku zemlju u kojima je već gotovo nemoguće plaćati dobrim starim opipljivim novcem.
No, čini se da je svijet otišao korak dalje pa bismo tako uskoro umjesto karticama svi svoje račune trebali početi plaćati pomoću mobilnih uređaja.

3. Kablovi

Idu li vam metri i metri kablova koji leže posvuda po podu na živce, onda imamo dobru vijest za vas. I oni bi, naime, uskoro trebali u ropotarnicu, a svoje ćemo uređaje spajati pomoću novih tehnologija kao što su Bluetooth, NFC – ili komunikacija novog polja, kako se to kod nas zove te internet stvari.

Pročitajte više na telegram.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close