Tech

PROIZVEDEN U HRVATSKOJ: Novi Rimčev C_Two ima najveće ubrzanje na svijetu!

Jedan od najbržih automobila proizveden je u Hrvatskoj. Mate Rimac je danas u Ženevi predstavio  C_Two, novi električni hiperautomobil s najvećim ubrzanjem na svijetu.


Novi Rimčev C2 proizvodi 1914 konjskih snaga odnosno 400 konjskih snaga više od Bugatti Chirona koji je trenutno jedan od najbržih automobila na svijetu. Do brzine od 100 km/h treba mu 1,97 sekundi, brzinu od 300 km/h postiže za 11,8 sekundi, a maksimalna brzina mu je 412 km/h. Zakretni moment iznosi 2,300 Nm, a kapacitet baterije je 120 kWh.

Rimac C2 jC_Two dug je 4 metra i 75 centimetara, a širok gotovo dva metra. Visina mu iznosi nešto više od 120 centimetara, a težak je 1950 kg. Ima četvrti stupanj autonomne tehnologije vožnje koji koristi ADAS, osam kamera, 1 ili 2 lidara (vrsta radara koji koristi lasersku zraku za nadzor), šest radara i 12 ultrasoničnih senzora.

Opremljen je najsuvremenijim gadgetima današnjice poput prepoznavanje lica vozača kako bi se otključalo paljenje motora, a sustav u automobilu može i skenirati lice kako bi prepoznao raspoloženje vozača te predložio opušteniju ili sportsku vožnju. U C2 se nalazi i Pastorov aparat za gašenje požara, posebno izrađen za Rimac automobile.

Novi automobili stajat će 1,7 milijuna eura, a planira se proizvesti 150 takvih automobila. Cijeli automobil i svi njegovi dijelovi su osmišljeni i proizvedeni u Hrvatskoj.


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: Facebook Rimac automobili

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close