Lifestyle

Prognoza za vikend: Obilna kiša, grmljavina i – snijeg!

Svibanj zna imati i hladnijih perioda, poznati su na primjer takozvani ledeni sveci od 11. do 15. svibnja, ali nisu baš često tako neugodni kao ovaj kojega očekujemo sa subote na nedjelju, javlja RTL


Samo za ilustraciju, temperatura će se u Zagrebu primjerice cijelog dana zadržavati ispod 10 stupnjeva što se u svibnju posljednji put dogodilo davne 1991. godine.

Već od jutra subota će biti pretežno oblačna, a u velikom dijelu zemlje kiša će početi tijekom prijepodneva. Grmljavina će još biti rijetka, ali nije isključena. Vjetar će u unutrašnjosti biti slabiji nego danas, a jugo na moru bit će još za nijansu jače. Već do sredine dana na otvorenom moru bit će olujnih udara vjetra.

Poslijepodne će kiša biti rasprostranjenija i trajnija, a u nekim dijelovima središnje Hrvatske i obilnija, uz grmljavinu. Najviša temperatura niža nego danas, od 15 do 17 stupnjeva, svježe.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu u drugom dijelu dana oblačno. I dok se na krajnjem istoku još veći dio popodneva očekuje suho vrijeme, sa zapada će kiša jačati. Uz slab jugoistočno vjetar bit će ugodno, od 18 do 21 stupnja.

Na srednjem i južnom Jadranu snažna i obilna kiša, na otocima će snažni izljevi i grmljavina biti prilično česti. Jugo će zadržati sličnu snagu kao i sredinom dana, a temperatura će se spustiti za dva do tri stupnja. Bit će hladno.

Na sjevernom Jadranu kiša će također biti razmjerno obilna, a jaki izljevi kiše još su izgledniji u Gorskome kotaru, u noći i u Lici. Jugo većinom umjereno, a temperatura niža nego danas, od 12 do 16 Celzija.

Vrhunac pogoršanja očekuje se u noći na nedjelju kada će kiša biti još jača, a u gorju iznad 500 metara (što podrazumijeva skoro cijeli Gorski kotar i Liku i dobar dio Zagore) padat će snijeg. Sredinom tjedna bit će ponovno sunčanije i toplije, a novi poremećaj stiže u četvrtak.

Na moru u nedjelju iznimno neugodno. Dok će na srednjem i južnom Jadranu biti problema zbog okretanja vjetra kroz treći kvadrant, pod Velebitom će zapuhati koja će zatvoriti većinu prometnica i remetiti plovidbu. U ponedjeljak smirivanje, zatim ponovno toplije i sunčanije. Ali ne zadugo.

Sutrašnja upozorenja samo su uvod u ono što nas čeka: jugo, obilna kiša i grmljavina. Pred nama je definitivno vikend za odmor kod kuće.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: pexels

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close