Prognoza: U gorju nas očekuje prvi snijeg ove godine

Prijepodne u cijeloj zemlji oblačno s kišom, uz obalu i pljuskovima, a najviše oborina se očekuje na Kvarneru i u gorju gdje će mjestimice pasti i 50-ak litara po metru četvornom


Nova ciklona donijela je novu promjenu vremena pa će dan obilježiti oblaci, kiša i pljuskovi, lokalno i obilne oborine, a za vikend možemo očekivati i snijeg u gorju.

SRIJEDA

Prijepodne u cijeloj zemlji oblačno s kišom, uz obalu i pljuskovima, a najviše oborina se očekuje na Kvarneru i u gorju gdje će mjestimice pasti i 50-ak litara po metru četvornom. Puhat će slab od umjeren južni vjetar, na moru i jako jugo.

Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim predjelima pretežno oblačno s kišom koja će prema kraju dana postupno prestajati, a mjestimice će se i naoblaka smanjiti. Zapuhat će vjetar sa sjevera, a temperatura do 11, 12 °C.

Na istoku zemlje većinom oblačno s oborinama. Puhat će slab do umjeren jugozapadnjak, navečer sjeverni vjetar, a temperatura do najviše 13 stupnjeva.

U Dalmaciji prave jesenske prilike – oblačno s kišom i pljuskovima, a obilna oborina moguća je u unutrašnjosti. Puhat će umjereno i jako jugo, uz južinu i danas toplo – na jugu i do 18, 19 stupnjeva.

Na sjevernom Jadranu i u gorju će prevladavati oblačno s kišom, lokalno i obilnom, ali oborina će prema kraju dana biti sve manje. Nakon južine će zapuhati sjeverozapadnjak, navečer i bura. Temperatura u gorju oko 11, 12, a na moru do 16 stupnjeva.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

U četvrtak prolazno stabilnije, u unutrašnjosti ujutro magla, popodne sunčana razdoblja, ali već petak donosi novu izraženu promjenu. U gorju za vikend i zimske uvjete, odnosno nešto snijega i to uglavnom krajem subote i u noći na nedjelju. U ostatku unutrašnjosti kiša, lokalno i obilna, a posvuda početkom novog tjedna osjetno hladnije, uz jutarnje minuse će biti i mraza.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu u četvrtak sunčano, ali već u petak vrijeme po južini – oblačno s kišom i pljuskovima, lokalno i obilnim. Vrlo slično i u subotu, ali će jugo zamijeniti bura uz koju će već u nedjelju biti vedrije i hladnije, primjerenije studenom


 

Komentari

Komentara

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close