Prognoza: U drugom dijelu tjedna bit će oblačno s kišom i hladnije

Današnji oblaci su najava veće promjene koja će već sutra zahvatiti naše krajeve pa će u drugom dijelu tjedna biti većinom oblačno, napokon s pravom kišom, ali postupno opet hladnije.


Prijepodne na zapadu zemlje djelomice, a na istoku i jugu pretežno sunčano. Puhat će većinom umjeren, u gorju na udare i jak jugozapadnjak, a uz obalu jugo i južni vjetar.

U središnjim i sjeverozapadnim predjelima prema kraju dana sve više oblaka, ali još će biti i sunčanih razdoblja. Puhat će umjeren, mjestimice i jak jugozapadnjak, a uz južinu temperatura ostaje iznad prosjeka.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu pretežno sunčano, iako će se prema večeri skupljati više oblaka. Uz umjeren jugozapadnjak temperatura većinom oko 22 stupnja.

U Dalmaciji i poslijepodne pretežno sunčano. Puhat će umjereno, prema kraju dana i jako jugo, a temperatura između 15 i 19 stupnjeva.

Na sjevernom Jadranu i u gorju više oblaka, mjestimice i potpuno oblačno, a koja kap kiše moguća je ponajprije oko Rijeke. Puhat će umjeren, u gorju i jak jugozapadnjak, krajem dana na moru na udare jako jugo, a temperatura bez veće promjene.

DO KRAJA TJEDNA NA KOPNU

Sredinom tjedna će naše krajeve zahvatiti izražena promjena: bit će pretežno oblačno s kišom, lokalno i obilnom, osobito u četvrtak. U petak su moguća i kraća sunčana razdoblja, ali u subotu opet većinom oblačno s oborinama, u gorju će uz pad temperature biti susnježice ili snijega. Još u početku izražena južina, zatim vjetar sa sjevera uz koji će nam stizati sve hladniji zrak.

DO KRAJA TJEDNA NA MORU

Na Jadranu u drugom dijelu tjedna oblačno s kišom i pljuskovima, mjestimice i izraženim nevremenima. Tijekom vikenda većinom oblačno uz povremene oborine. Jugo će biti jako, u četvrtak mjestimice i olujno, a zatim će u petak vjetar samo prolazno oslabjeti.

U većini predjela će se napokon prekinuti suša koja vlada još od početka godine, a osobito tijekom ožujka u kojem u brojnim mjestima još nije pala nijedna kap kiše.


 

Komentari

Komentara

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close