LifestyleIzdvojeno

Prognoza: Studeni nam donosi južinu, tmurne oblake i čestu kišu

Dok se naši krajevi, kao i veći dio kontinenta, nalaze u mirnom polju vedrine, u nizinama i maglu, na jugu Sredozemlja sasvim jedna druga priča.


Ciklona koja je već donijela ekstremnu kišu Siciliji dodatno je pojačala, a sada već i nalikuje pravoj mediteranskoj oluji, tzv. medicanu.  Srećom po nas, ne ide sjevernije, a oslabjeti će na putu prema istoku u danima vikenda.

Prate nas stabilne, osobito za vikenda i maglovite prilike s kojima ćemo se oprostiti od listopada. Studeni zato donosi u početku južinu, pad tlaka, tmurne oblake, čestu kišu, ali i malo višu temperaturu.

Petak

U Hrvatskoj kraj radnog tjedna počinje opet stabilno, čak i mirnije nego prošlih dana te uglavnom hladno. Na kopnu je neizostavna magla i niski slojeviti oblaci koji se lokalno, osobito u nizinama središnje Hrvatske i Posavine mogu zadržati cijelo prijepodne. Sumaglice čak nakratko može biti i mjestimice na vedrom Jadranu.

Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim predjelima postupno izdizanje te zaostale niske naoblake pa će biti sunčanih razdoblja. Vjetar slab, a temperatura uvelike ovisi o dugotrajnosti same magle, no gdje se to dovoljno rano dogodi bit će oko 11-12 °C.

Na istoku magla možda malo rjeđa, ali se u Posavini može dulje zadržati. Drugdje zato pretežno sunčano, samo prolazno u Podunavlju uz slab jugoistočni vjetar. Temperatura između 11 i 14 °C.

U Dalmaciji sunčano, nerijetko vedro, gotovo bez vjetra, te još malo ugodnije. Temperatura uglavnom oko 21 °C, malo niža u zaobalju.

I na sjevernom Jadranu obilje sunca, a tek po kotlinama gorskih područja može još uvijek lokalno biti magle. Bura će sasvim oslabjeti pa će i ovdje duž obale biti malo ugodnije.Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club, Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close