Vijesti

Prognoza: Stabilizacije vremena nema na vidiku

Utjecaj anticiklone naglo nam slabi, tlak zraka već je pao, a sasvim nam se približio novi frontalni sustav


Sve što je lijepo, kratko traje. Na to smo se ovog svibnja, svježijeg i kišovitijeg od prosjeka, već navikli. Utjecaj anticiklone naglo nam slabi, tlak zraka već je pao, a sasvim nam se približio novi frontalni sustav, koji će nadomak naših krajeva i malo zastati, bare tijekom subote.

Tako će nam ispred te fronte povezane sa dubokom ciklonom na sjeveru kontinenta s jugozapada pritjecati vlagom sve bogatiji i nestabilniji zrak.

SUBOTA

Ujutro i prijepodne tako uz promjenjivu naoblaku. Izmjenjivat će se oblačna i sunčana razdoblja, osobito na zapadu zemlje, gdje uglavnom na širem riječkom području, oko Rijeke i u Gorskom kotaru može pasti malo kiše, a sporadično rano ujutro koja kap je moguća i uz granicu sa Slovenijom. Sunčanije u Dalmaciji. Postupno neugodnije uz umjeren, mjestimice i jak jugozapadni vjetar, na moru jugo.

Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim predjelima oblačnije, tu i tamo malo sunca, ali uglavnom suho. Razmjerno vjetrovito s umjerenim, prolazno jakim jugozapadnjakom, a temperatura će biti oko 22 °C.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu više sunčanih razdoblja nego u ostatku unutrašnjosti. Suho, a i vjetar neće odviše smetati pa će biti podjednako ugodno pa i toplo kao jučer.

U Dalmaciji najviše sunca, osobito prema jugu gdje će biti i vedrine. Nešto više oblaka oko Zadra, ali posvuda će smetati umjereno i pojačano, mjestimice i jako jugo. Temperatura između 21 i 24 °C.

Na sjevernom Jadranu, kao i obično s izraženom južinom, će se skupljati najviše oblaka, osobito na širem riječkom području, gdje se očekuje mjestimična kiša. Pljuskovi najizgledniji oko Učke i u Gorskom kotaru. Temperatura oko 19-20 °C, niže samo u najvišem gorju.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

I dalje ostaje promjenjivo uz svakodnevno koji lokalni pljusak ili malo kiše, no većinom samo u gorju i mjestimice na zapadu unutrašnjosti, dok bi u Slavoniji moglo i ostati potpuno suho. Tako će i u središnjim krajevima u početku biti malo svježije, a zatoplit će sredinom idućeg tjedna, kada bit posvuda trebalo biti i suho.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na moru sunčanije nego na kopnu, osobito u Dalmaciji. No, bit će to uglavnom vrijeme po jugu. Na sjevernom Jadranu to znači opet uz moguće mjestimične pljuskove, a u ponedjeljak uz jače naoblačenje mogu biti i izraženiji. Početkom tjedna koji pljusak može zalutati i južnije, ali vro rijetko. Toplije i stabilnije od utorka.


 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club, Josip Durdov

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close