LifestyleIzdvojeno

Prognoza: Ožujak će početi stabilnije, sunčanije, danju sve ugodnije

Najjača burna epizoda ove zime je iza nas, no još će i danas biti prilično vjetrovito. Ciklona koja se s juga Jadrana premjestila dalje na jugoistok kontinenta polako slabi, jača anticiklona, no još će danas iznad nas kružiti povremeno vlažniji zrak.


Ujutro i prijepodne promjenjivo, barem uz kraća sunčana razdoblja, a i slabe oborine uglavnom će izostajati. No, iako manje nego danas, bit će i dalje vjetrovito. Na kopnu povremeno jak, u gorju na udare olujan sjeverac, a na moru jaka i olujna bura, pod Velebitom nerijetko s orkanskim udarima. Jutro još malo hladnije.

Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim predjelima opet oblačnije, a moguće su prolazno i slabe oborine, izglednije prema večeri i to uglavnom u obliku snijega. Ostaje hladno, a osjećaj hladnoće dodatno će pojačavati umjeren i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, osobito u višim predjelima.

U Slavoniji, Baranji, Srijemu će uz sve više oblaka ponegdje biti susnježice, prema zapadu i snijega. Puhat će umjeren sjeverac, a temperatura biti između 3 i 6 °C.

U Dalmaciji sve više promjenjive naoblake, osobito na jugu i uz granicu sa BiH, gdje se očekuje i malo kiše, a navečer je nakratko moguća susnježica ili čak snijeg. Jaka bura prolazno će malo popustiti, a onda krajem dana opet pojačati. Bit će između 10 i 12 °C, niže u zaleđu.

Na sjevernom Jadranu najviše sunčanog vremena, ali i ovdje će krajem dana iz gorja stići višak oblaka. Štoviše, tada i u primorju može zalepršati koja snježna pahulja nošena jakom na udare olujnom burom. U Velebitskom kanalu i dalje orkanski udari.

Idućih dana na kopnu

Ožujak počinjemo stabilnije, sunčanije, danju sve ugodnije. No, jutra će biti prilično hladna, mjestimice i uz izraženije minuse, a još će u utorak biti prolazno pojačanog sjevernog vjetra.

Idućih dana na moru

Na Jadranu već u utorak razvedravanje uz značajnije slabljenje bure, ali će uz mirnije prilike jutra u početku biti osjetno svježija, čak i na krajnjem jugu ponegdje pri tlu moguće uz slab mraz. No, danju uz sve više sunca će malo porasti dnevna temperatura pa će se činiti i osjetno ugodnije.


 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club, Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close