Prognoza: Nastavlja se neuobičajeno hladno vrijeme za prvu polovicu ožujka

Nastavlja nam se neuobičajeno hladno vrijeme za prvu polovicu ožujka, a osjećaj hladnoće dodatno pojačava jak vjetar koji će i danas, osobito duž obale sjevernog i srednjeg Jadrana stvarati probleme u prometu. No, utjecaj anticiklone sa sjevera kontinenta postupno jača, a idućih će dana osigurati stabilnije i postupno mirnije prilike.


Ujutro i prijepodne promjenjiva naoblaka u Dalmaciji, te osobito u istočnim i gorskim područjima. No, dok će slaba susnježica oko Slavonije uglavnom izostajati, u gorju se očekuje slab snijeg. Bit će i dalje vjetrovito, osobito duž Jadrana s umjerenom i jakom, pod Velebitom mjestimice olujnom burom s orkanskim udarima. Prilično hladno, minusi na kopnu, a mraza ima i ponegdje na sjevernom Jadranu. Malo manje hladno na jugu i otocima.

Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim predjelima malo oblačnije, ali bit će to i dalje djelomice sunčano vrijeme. No, vjetar opet umjeren, mjestimice s jakim udarima pa će se i dalje činiti prilično hladno uz uglavnom 8 °C.

Na istoku slično, možda malo oblačnije, ali prilično je mala mogućnost za lokalno slabu susnježicu u Posavini. Ostaje hladno, a neće pomoći umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar.

U Dalmaciji razvedravanje i prema jugu pa će posvuda prevladavati sunčane, ali razmjerno vjetrovite prilike. Bura umjerena do jaka, pod Velebitom i Biokovom na udare olujna, a temperatura između 9 i 11 °C, malo niže u zaobalju.

Na sjevernom Jadranu pretežno sunčano, postupno će se razvedravati i u gorju, a još samo nakratko u Lici može zalepršati pokoja pahulja. Bura umjerena i jaka, u velebitskom kanalu još uvijek i olujna, no postupno će popuštati krajem dana. Temperatura oko 10 °C, a u gorskim područjima tek malo iznad nule.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Sredina tjedna na kopnu još uz povremeno više oblaka s kojima uglavnom samo u Slavoniji može lokalno biti slabih oborina na granici kiše i snijega. Od petka znatno sunčanije, ali i još hladnije, kako danju, tak i noću uz još izraženije jutarnje minuse.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu obilje sunca i vedrine, ali još u srijedu i četvrtak prilično vjetrovito s jakom na udare olujnom burom i tramontanom. Nakon toga sve mirnije, osobito u danima vikenda, no i na moru će ostatak ovog tjedna obilježiti temperatura značajnije ispod prosjeka za ovo doba godine.


 

Komentari

Komentara

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close