LifestyleIzdvojeno

Prognoza: Mjestimično moguća olujna grmljavina, u nekim krajevima i tuča

Po visini stiže i dalje vlagom bogat i nestabilan zrak, a stabilno vrijeme ćemo sačekati do idućeg tjedna.

Subota

Ujutro i prijepodne većinom oblačno, ali uz sasvim rijetku mjestimičnu kišu, uglavnom na moru i u gorju, a sasvim suho najizglednije ostaje na krajnjem istoku, čak moguće već i uz kraća sunčana razdoblja. Na kopnu vjetar slab do ponegdje umjeren sjeverni, a duž obale će puhati slaba do umjerena, pod Velebitom pojačana bura i istočni vjetar. Jutro razmjerno ugodno.

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj i dalje oblačno, ali nestabilnije. Mogući su pljuskovi i grmljavina, osobito u južnijim predjelima, gdje navečer, na širem Karlovačkom području te oko Banovine, može biti i nevremena s lokalno obilnom oborinom i tučom. Vjetar rijetko umjeren sjeveroistočni, ali temperatura, barem do pljuskova ostaje oko ugodnih 20 °C.

U Slavoniji oblačnije s povremenom kišom u zapadnijim predjelima, oko slavonskog gorja popraćena grmljavinom. No, istočnije će se raskidati naoblaka, osobito u Podunavlju, gdje ostaje suho. Zapuhat će slab do umjeren sjeveroistočni i istočni vjetar. Gdje bude sunca temperatura i do 24-25 °C.

U Dalmaciji popodne mirnije uz kraća sunčana razdoblja, uglavnom prema jugu. Kiša i grmljavina u zaleđu, osobito onom zadarskom, no koji kraći pljusak nije prolazno isključen ni drugdje.

Na sjevernom Jadranu postupno smanjenje naoblake, no još će mjestimice biti i malo kiše. U gorju zato ostaje oblačno i prilično kišovito. Bura uglavnom slaba, navečer opet umjerena, a temperatura slična jučerašnjoj.

Idućih dana na kopnu

Slijede postupno sve sunčaniji i stabilniji dani. Još u nedjelju u početku dosta oblaka, ali samo ponegdje uz povremenu kišu, a u ponedjeljak uz razvoj oblaka samo koji sporadični popodnevni pljusak. Od utorka tako pretežno sunčano, a uz porast temperature i iznadprosječno toplo.

Idućih dana na moru

Na Jadranu vrlo rijetko može još u nedjelju koji pljusak iz unutrašnjosti stići do same obale. Već početkom novog tjedna uglavnom suho i prevladavajuće sunčano, ponegdje već i vedro, što će još češće biti od utorka. Postupno malo toplije, kako danju, tako i noću.


 

Komentari

Komentara

Povezane objave

Back to top button
Close