LifestyleIzdvojeno

Prognoza: Još u ponedjeljak kiša, zatim ljetne temperature

Oblačni subotnji dan možemo zahvaliti sporo pokretnoj sredozemnoj cikloni u sklopu koje do naših krajeva dolazi vlagom bogat zrak. Ona će idućih dana polako odmicati dalje na istok, a uživat ćemo u sve više sunca, kako i priliči svibnju.


DANAS DO KRAJA DANA

Nedjeljno jutro će u unutrašnjosti biti oblačno, a u gorju i u središnjoj Hrvatskoj uz slabu, ali neumornu slabu kišu. Lokalno uz kratkotrajnu maglu, koja bi mogla smanjivati vidljivost. Na jugu Dalmacije će također biti malo povremene kiše, a drugdje uz promjenjivu naoblaku. Uz slab sjeverac, pod Velebitom buru, a u Dalmaciji vjetar promjenljivog smjera, bit će malo svježije nego jučer.

Popodne će u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj biti postupno manje naoblake uz češća sunčana razdoblja. Iako na širem karlovačkom i sisačkom području nije isključeni poneki pljusak. Bit će vjetrovito, ali toplije nego jučer – maksimalci oko 21 °C.

Na istoku zemlje će popodne biti sunčano, toplije uz maksimalce od 22 °C do 24 °C i slab do umjeren sjeveroistočnjak. Samo u zapadnoj Posavini postoji mala vjerojatnost za poneki kratkotrajni pljusak.

U unutrašnjosti Dalmacije, osobito od sredine dana, računajte na izraženije pljuskove uz grmljavinu, kojih će vjerojatno biti i uz obalu, ali vjerojatnije sjevernije od Splita. Očekujemo pritom duž cijele obale izmjenu sunčanih i oblačnijih razdoblja, uz slab vjetar, prilično ugodnih 20 °C do 23 °C.

Lokalno izraženiji pljuskovi popodne su vjerojatni i u Lici. Drugdje u gorju povremena kiša, nerijetko i u podvelebitskoj i riječkoj okolici. No, bit će svakako više sunčanih razdoblja nego . Uz slabu do umjerenu buru. Maksimalci idu do 21 °C uz obalu i u Istri, u gorju do 18 °C. Navečer će pojačati nakratko bura.

IDUĆI TJEDAN NA KOPNU

Uz sve dulja sunčana razdoblja, početkom idućeg tjedna na kopnu, računajte još na popodnevne pljuskove, nerijetko u ponedjeljak uz grmljavinu. No zato od sredine tjedna mirnije, vedrije, uglavnom suho i sve toplije uz jugozapadnjak. Približavamo se i prvim ovogodišnjim trideseticama.

IDUĆI TJEDAN NA MORU

Iz zaobalja i unutrašnjosti Dalmacije se u ponedjeljak i utorak poneki pljusak može spustiti i do obale sjevernog i srednjeg Jadrana. Bit će sve sunčanije, mirnije i toplije, osobito od srijede uz dnevnu izmjenu jutarnjeg burina i dnevnog maestrala.


 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club, Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close