LifestyleIzdvojeno

Prognoza: Izdržite još malo jer idući tjedan vraćamo se proljeću

Prije povratka topline idući tjedan, ako možete, zaštitite biljke na otvorenome koje su najosjetljivije na niske temperature, osobito na minuse


Nakon suše i topline, prvi dani travnja donijeli su dugo očekivanu kišu, ali i iznenađujući zimski ugođaj. Nova ciklona u svom kružnom strujanju povukla je i hladan zrak sa sjevera i tako zabijelila jučer i nizinske dijelove Hrvatske. Ciklona će se danas popunjavati, polako i raspadati, što znači smirivanje oborina sa zapada, ali uz hladnoću i oblake.

U NASTAVKU DANA

Prijepodne će oborina biti uglavnom na istoku zemlje i u Dalmaciji. Na kopnu pomiješana kiša i snijeg, a na moru pljuskovi. Oblake će na sjevernom dijelu Jadrana rastjerati bura, pod Velebitom s udarima do 95 km/h. Vjetrovito će biti i ostatku zemlje, najjače na istoku. Bit će hladnije nego jučer.

Popodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj neće biti oborina, ali ostat će oblačno. Uz umjeren sjeverni vjetar i temperature oko 6 °C, ostaje hladno.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu će popodne najviša temperatura biti svega 5 °C, 6 °C u zraku, a dojam hladnoće pojačat će umjeren do jak sjeverni i sjeverozapadni vjetar. Oborine i to uglavnom slaba kiša, odmicat će dalje na istok i prestajati.

Na sjevernom dijelu Dalmacije popodne očekujemo sunčana razdoblja uz umjerenu i jaku buru sredinom dana, dok će na jugu biti dosta oblaka uz povremene pljuskove i južni vjetar. Pritom će najviša temperatura biti slična ili malo niža od jučerašnje.

Na sjevernom Jadranu i u gorju će popodne biti sunčano uz povremeno povećanu naoblaku, ali se oborine ne očekuju. Sredinom dana će puhati još umjerena do jaka burA, koja će prema večeri postupno slabjeti. Temperatura oko 15 sati bit će od 10 °C do 13 °C na moru, a u gorju hladnih 3 °C do 5 °C.

IDUĆI TJEDAN KOPNO

Idući tjedan će na kopnu biti sve sunčanije, stabilnije i toplije. Od utorka se vraćamo na proljetnih 15 °C, pred vikend i na 20 °C u hladu. Početkom tjedna računajte na jutarnju hladnoća i minuse čak i na dva metra visine.

IDUĆI TJEDAN MORE

U novom tjednu na moru očekuje nas postupno toplije vrijeme uz sve više sunčanih sati. U ponedjeljak će u Dalmaciji biti još povremene kiše i juga, dok se za četvrtak povećava vjerojatnost za malo kiše i na sjeveru Jadrana. Vraćamo se opet proljeću.

Prije povratka topline idući tjedan, ako možete, zaštitite biljke na otvorenome koje su najosjetljivije na niske temperature, osobito na minuse koje se očekuju u nizinama u ponedjeljak, nakon razvedravanja i noćnog ohlađivanja krajem nedjeljeČuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close