Izdvojeno

Prognoza: Idućih dana djelomice sunčano uz prolaznu naoblaku i kišu

U danima pred nama barem nešto sunca, još u početku i poneki pljusak, a temperature do vikenda ostaju primjerenije listopadu nego posljednjim danima ljeta.


U prizemnom sloju se nalazimo pod utjecajem grebena anticiklone, ali po visini se u našoj blizini zadržava dolina na čijoj će stražnjoj strani kružiti vlažan zrak pa ni danas neće biti sasvim stabilno.

U unutrašnjosti nakon jutarnje magle djelomice sunčano, a na Jadranu većinom vedro. Puhat će slab do umjeren sjeverozapadnjak, uz obalu umjerena, pod Velebitom i jaka bura. Ujutro svježe, u kopnenim, posebno gorskim predjelima i prohladno.

Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim predjelima djelomice sunčano, prolazno će biti i povećane naoblake, ponegdje i malo kiše i to izglednije u Hrvatskom zagorju i uz granicu sa Slovenijom. Vjetar slab, a temperatura oko 17, 18 °C pa će na suncu biti ugodno, ali u hladu te opet navečer svježe, ponegdje i prohladno.

Kiša je nešto izglednija na istoku zemlje, ali velike količine se ne očekuju, većinom tek koja litra. Unatoč prolazno više oblaka, bit će i sunčanih razdoblja, a puhat će slab do umjeren sjeverozapadnjak, uz koji će temperatura biti oko 16, 17 stupnjeva.

U Dalmaciji većinom sunčano, bura će sredinom dana prolazno okrenuti na sjeverozapadnjak, zatim navečer opet zapuhati i pojačati. Temperatura zraka između 21 i 25 stupnjeva.

Na sjevernom Jadranu pretežno, u gorju djelomice sunčano, rijetko je moguća i koja kap kiše. Navečer će opet pojačati bura, a temperatura bez veće promjene pa će i ovdje biti ugodno.

DO KRAJA TJEDNA NA KOPNU

Idućih dana ujutro magla, osobito uz rijeke i po kotlinama, zatim popodne rijetko malo kiše, a onda na prvi dan jeseni većinom sunčano. Do vikenda jutra ostaju prohladna, dani svježi ili ugodni, a tek će krajem tjedna malo ugrijati.

DO KRAJA TJEDNA NA MORU

Na Jadranu idućih dana većinom sunčano, uz 20-ak stupnjeva i ugodno toplo. U srijedu i četvrtak bura, još u početku i jaka, a zatim za vikend opet južina i porast naoblake, na sjevernom dijelu je moguća i kišaČuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club, Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close