LifestyleIzdvojeno

Prognoza: Dolazi nam božićna ciklona, južina i kiša uz temperature iznad 10 °C

Ako računamo ovaj Božić, bit će on deveti od zadnjih deset s temperaturom iznad 10 °C


Već tradicionalno, ili bi barem tako trebali očekivati, pred nama je božićna ciklona, točnije božićna južina. Anticiklona naglo slabi, a nad našim se krajevima formira zonalno i jugozapadno strujanje u kojem će nam za blagdane, ali i nakon njih stizati topliji i vlagom bogat zrak. Već je jutro znatno manje hladno, minusa gotovo da i nema, a južina jača.

BADNJAK

Još će prijepodne u unutrašnjosti biti djelomice sunčano, a tmurni će se oblaci s Kvarnera i iz gorske Hrvatske na ostatak zemlje početi postupno širiti u poslijepodnevnim satima, osobito navečer. Kišovito tako na sjevernom Jadranu i u gorju, a povremene kiše bit će i na sjeveru Dalmacije, njenom zaleđu, navečer sporadično i u središnjoj Hrvatskoj. Bit će i razmjerno vjetrovito, osobito na kopnu jugozapadnjak umjeren s jakim, u gorju i olujnim udatima. Jugo i jugozapadnjak jačat će i na moru, izraženije navečer. Najviša temperatura osjetno viša od jučerašnje, u cijeloj zemlji uglavnom između 10 i 14 stupnjeva, malo niža samo u najvišem gorju.

VIKEND NA KOPNU

Iznadprosječna toplina i južina obilježit će i vikend na kopnu, osobito sam Božić. No, bit će oblačnije, tmurnije i kišovito. Manji predah od kiše moglo bi pružiti nedjeljno prijepodne.

Ako računamo ovaj Božić, bit će on deveti od zadnjih deset s temperaturom iznad 10 °C.

VIKEND NA MORU

Na Jadranu tmurno i vrlo kišovito. Moguća je obilnija oborina i jači pljuskovi raspoređeni u dva kišna vala. Na Božić izraženiji na sjevernom dijelu i u gorju, a u nedjelju južnije i na cijelom području Dinarida. Pritom će biti vjetrovito s umjerenim i jakim jugom, oštrom i lebićadom koji će samo prolazno popustit u prvome dijelu nedjelje, na sjeveru nakratko okrenuti na buru. Temperatura iznad prosjeka za doba godine. Danju i noću između 11 i 15 °C.


Na web stranici časopisa The Plitvice Times pogledajte jedini lički webshop s više od 500 unikatnih artikala malih hrvatskih proizvođača, obrtnika i poduzetnika. Od unikatnog ručnog rada, malih pogona specifičnih proizvoda, do poznatih brendiranih artikala. Iz cijele Hrvatske - sve na jednom mjestu!

Pregledajte po kategorijama i naručite kvalitetno:

MODA – Odjeća, nakit i modni dodaci
POSTERI – Motivi iz cijele Hrvatske
SUVENIRI – Šalice i lončići, unikatni nakit i tradicija
NOVINE I KNJIGE – Časopisi, edukativne knjige i literatura
KOZMETIKA – Parfemi, prirodne kreme, balzami, eterična ulja
HRANA I PIĆE – Domaći sirevi i vina, etične čokolade, kolačići

Naruči i stiže na kućnu adresu za nekoliko dana!

 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club, Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close