LifestyleIzdvojeno

Prognoza: Do kraja tjedna očekuju nas sunčani i ugodni proljetni dani

Nešto dulje promjenjivo razdoblje napokon stiže svome kraju. Vlažan i nestabilan zrak odmiče od naših krajeva, raste tlak kako jača anticiklona sa sjeverozapada kontinenta.


Ujutro i prijepodne na moru većinom sunčano i vedro, dok će još u unutrašnjosti biti nešto zaostale promjenjive naoblake, osobito na istoku zemlje, gdje može sporadično čak i pasti koja kap kiše, no uglavnom će ostajati suho. Puhat će slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, a na moru jaka, pod Velebitom olujna bura. Jutro podjednako svježe, ili samo malo svježije od jučerašnjeg.

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj djelomice ili pretežno sunčano. Sjeverac i sjeveroistočnjak prolazno mogu imati jake udare pa će se usprkos porastu temperature činiti podjednako svježe kao i jučer.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu još uvijek nešto više oblaka nego u ostatku zemlje, no sve će češća do kraja dana biti i sunčana razdoblja. Pritom, uglavnom suho, a vjetar slab do tek povremeno umjeren sjeverni. Temperatura oko 18 °C.

U Dalmaciji većinom sunčano, ali i dalje razmjerno vjetrovito. Iako će bura prolazno malo popustiti, prema otvorenome i okretati nakratko na sjeverozapadni vjetar, navečer opet jača. Bit će za nijansu toplije, posvuda između 20 i 23 °C.

Na sjevernom Jadranu i u gorju dosta sunca, na moru i vedrine. No, bura i dalje jaka, iako će olujni udari češći opet biti navečer. Temperatura između 19 i 22 °C, niže u Gorskom kotaru i Lici.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Slijedi napokon par sunčanijih i stabilnijih te ugodnih dana, tek će jutra biti malo svježija. Ipak, od nedjelje poslijepodne pojavljivat će se sve više oblaka i rasti vjerojatnost za kišu i pljuskove, osobito početkom idućeg tjedna.

IDUĆIH DANA NA MORU

Duž Jadrana još više sunca, vedrine i topline, a pritom će tijekom petka oslabjeti i bura. Stizat će krajem tjedna nešto visokih oblaka, a od ponedjeljka koji pljusak iz unutrašnjosti može zalutati i do same obale.Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club, Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close