LifestyleIzdvojeno

Prognoza: Danas vrlo ugodno, temperatura će biti oko 26 stupnjeva

Na kopnu idućih dana sunčano, od sredine tjedna temperature idu iznad 30. Na moru visoke temperature, dnevna uglavnom iznad 33 Celzijusa


U razdoblju predaha od izraženih vrućina ostajemo do sredine tjedna kada će opet posvuda temperatura biti iznad 30, mjestimice i oko 35 °C.

UTORAK

U polju povišenog tlaka zraka ostajemo i sutra, ali zbog doline sjevernije od nas neće biti sasvim stabilno pa će rijetko u unutrašnjosti uz više oblaka pasti malo kiše, drugdje djelomice, na moru i pretežno sunčano. Puhat će slaba do umjerena bura.

U nastavku dana u središnjim i sjeverozapadnim predjelima djelomice sunčano, tek je lokalno uz jači razvoj oblaka moguće malo kiše ili poneki kraći pljusak. Vjetar slab, a temperatura oko 26 stupnjeva.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu djelomice sunčano i većinom suho. Puhat će slab do umjeren sjeverozapadnjak, a temperatura i dalje ispod prosjeka.

U Dalmaciji pretežno sunčano. Sredinom dana i poslijepodne će zapuhati vjetar s mora, navečer opet slaba do umjerena bura. Temperatura oko 29, 30, dok je u moru između 20 i 24 °C.

Na sjevernom Jadranu i u gorju djelomice sunčano, uz jači razvoj oblaka je i moguć poneki pljusak. Puhat će slab do umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak, zatim krajem dana bura, a temperatura bez veće promjene.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Idućih dana pretežno sunčano, jedino će u petak i subotu biti nešto nestabilnije, mogući su i pljuskovi, ali već u nedjelju opet sunčanije. Od sredine tjedna povratak pravih ljetnih vrućina – tijekom dana će temperatura u većini predjela biti iznad 30, ponegdje i oko 35 stupnjeva, a postupno će i noći biti sve toplije

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu do kraja tjedna sunčano, često i potpuno vedro te vruće i sparno. Uz manjak oblaka UV indeks će idućih dana biti vrlo visok. Vrućine će osobito teške biti tijekom vikenda kada će i minimalna temperatura često ostati iznad 25 stupnjeva, a dnevna uglavnom iznad 33.


 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club, Josip Durdov

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close