VijestiTech

Proglašen je najbolji webshop u Hrvatskoj!

U petak, 24. studenog 2017., Udruga eCommerce Hrvatska je održala prvi eCommerce Analizator. Radi se o događanju na kojem se okupilo 7 ecommerce developera i preko 50 trgovaca iz cijele Hrvatske, kako bi ocjenjili korisničko iskustvo (UX) domaćih webshopova.


U žiriju su sudjelovali predstavnici iz tvrtki Marker, Inchoo, Moja Trgovina, Perpetuum Mobile, Globaldizajn, Hyper Design i ForgeBIT. Web trgovine su se ocjenjivale na temelju 6 kriterija – naslovnica i navigacija, kategorije i filteri, stranice proizvoda, proces plaćanja, tražilica i mobilno iskustvo.

Mobis.hr je osvojio prvo mjesto po ukupnom zbroju bodova, iako je u većini kategorija pobjednik bio Tele2. Ipak, nagrada mu je izmaknula jer nema tražilicu, što je ključno za svaki dobar webshop. Glavna nagrada je bio sanduk zagrebačkog craft piva Pulfer, koji je bio sponzor ovog događanja. Predsjednik Udruge, Marcel Majsan, je otvorio program predavanjem o UX-u, nakon čega su svi sudionici žirija ispričali koje su najčešće greške web trgovaca te proglasili pobjednika. Na kraju se održao panel s predstavnicima trgovaca i ecommerce servisa o tome kako napraviti dobar webshop.

Udruga eCommerce Hrvatska već dvije godine organizira besplatne radionice za web trgovce, koje se održavaju jednom mjesečno u Zagrebačkom Inkubatoru Poduzetništva, a prenose se live u Facebook grupi eCommerce Hrvatska uz pomoć stručne produkcije (broadcast.hr). Na web stranicama Udruge eCommerce Hrvatska možete se besplatno učlaniti u Udrugu kao web trgovac.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: PR

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close