Tech

Kako produžiti trajanje baterije na mobitelu?

Mobiteli su gotovo svakome od nas danas postali jedna od najvažnijih stvari koje koristimo, a zbog toga nam je i posebno teško ako se nađemo u situaciji da ostanu bez struje. Koncerti ili odlasci na izlete u prirodu situacije su u kojima ćemo često fotografirati više nego inače i koristiti internet, a to je sve dodatno opterećenje na baterije. Naravno, stvar je lakša za one koji se sjete ponijeti dodatnu bateriju kako bi mogli napuniti uređaje, međutim treba se i toga sjetiti. Zbog toga možete i sami poduzeti nekoliko radnji s mobitelima kako bi mu produljili rad, piše 24sata.hr


Isključite nepotrebne bežične veze

Vaš se telefon s drugim uređajima može povezati na razne načine, no kad ste vani, nisu vam baš sve nužne. Bluetooth ili Wi-Fi su korisni kad ste doma ili na poslu da se spojite na internet ili s drugim uređajima, međutim oni mogu brže potrošiti bateriju, a jednako tako možete isključiti GPS i lokacijske usluge ako ne planirate koristiti kartu i osigurati nešto više minuta.

Ne morate gledati u mobitel svaki tren

Mnogima je mobitel stalno zalijepljen s ekranom vječito uključenim kako se ne bi propustila niti jedna novost. Ako ste vani i znate da vam punjač neće biti tako skoro dostupan, pametno bi bilo smanjiti pregledavanje postova, statusa i ostalih mreža jer ekrani su i najveći potrošači baterije.

Smanjite svjetlinu ekrana

Veliki ekrani puno troše, a kako bi ih mogli jasno vidjeti kad smo vani, oni u automatskom režimu često pojačaju svjetlinu. Isključite automatiku i ručno smanjite svjetlinu što će manje trošiti bateriju.

Prebacite se u zrakoplovni režim

Ako ne želite potpuno isključiti mobitel, jer vam treba da snimite još neki video, možete ga prebaciti u zrakoplovni režim koji će isključiti sve komunikacijske čipove i ponovno ga uključiti kad trebate obaviti poziv ili poslati poruku.

Više na 24sata.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: unsplash

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close