Tehnologija

Prodaje se Batmobile Tumbler!

Za sitnu cijenu od 3,5 milijuna emiratskih dirhama (6,6 milijuna kuna) možete postati ponosni vlasnik replike Tumbler Batmobilea korištenog u Dark Knight filmovima.


Vozilo se pojavilo na oglasnoj on-line stranici ove nedjelje i navedeno je kao model iz 2012. s prijeđenih samo 250 kilometara.

Tumbler je auto koji se može normalno voziti po cesti, iako na pritisak gumba izbacuje plamen iz svog “mlaznog motora”, tako da baš i nije preporučljivo voziti se tik uz njegov stražnji dio.

“Ispraznili smo spremnik propana iz sigurnosnih razloga, ali automobil je kvalificiran za registraciju bilo gdje u UAE”, rekao je Majid Al Ramahi, prodajni direktor GTR Motorsa u Dubaiju.

Pokretan 5,7-litarskim Corvette motorom s 8 cilindara i 550 KS, te s maksimalnom brzinom od 250 km/h, ovaj automobil dolazi opremljen vlastitom klimom, kožnim sjedalima i stražnjom kamerom koja je praktična za parkiranje u gradskoj gužvi.

Mješanac Lamborghinija i tenka

Opisan kao mješanac između Lamborghinija i tenka, Tumbler pruža sirovu snagu i luksuz u jednom paketu.

Ostale karakteristike uključuju vrata koja se otvaraju/dižu poput galebovih krila, te prednji dio koji se uzdiže pri velikim brzinama, stvajajući učinak poput onog u filmu.

Prodaje se već više od pet mjeseci, a Al Ramahi kaže da je prije reklamiran i na drugim stranicama ali bez uspjeha. Primili su puno ponuda ali niti jednu nije prihvatio britanski vlasnik.

“On je bio prvi i jedini vlasnik automobila i postavio je cijenu te ne prihvaća ništa drugo”, rekao je Al Ramahi.

Ali nakon što je prije tri tjedna prodao repliku motora iz filma Tron za 850.000 kuna, Al Ramahi je uvjeren da će pronaći kupca i za ovaj posebni primjerak.

“Radi se o jedinstvenom automobilu, a u cijelom svijetu ih ne postoji više od osam”.

Specifikacije originalnog Betmanovog Tumblera uključuju ubrzanje od 0 do 100 km/h za 5,6 sekundi i četiri ‘Super Swamper’ gume od 44 inča straga te dvije 18,5 inčne Hoosier off-road gume sa superiornim prianjanjem sprijeda.


 

Tekst: net.hr

Foto: Wikimedia Commons

 

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.
Oznake
Back to top button
Close