Vijesti

Prodaja hrvatskih brendova u usponu

Promet domaćih proizvoda rastao je gotovo 13% posto na ukupnoj razini, dok je kod nekih proizvođača taj porast veći i od 50 posto.


Mnogi manji hrvatski proizvođači zdrave hrane i prirodne kozmetike te obiteljska poljoprivredna gospodarstava našla su svoje mjesto na policama većih, stranih tvrtki. Jedna od inozemnih kompanija koja u Hrvatskoj podupire domaće proizvođače i poduzetnike je i dm na čijim se policama trenutno nalaze proizvodi gotovo 90 hrvatskih dobavljača.

Domaći proizvođači u tom su lancu drogerija zastupljeni u raznim segmentima, od kategorije zdrave hrane i prirodne kozmetike, pa do kozmetike koja obuhvaća područje njege lica, kupanja, dentalne higijene, hrane za bebe i proizvoda za kućanstvo. “U 2014. godini dm je odlučio odgovoriti na potražnju kupaca za domaćim i ekološkim proizvodima te smo raspisali natječaj “...jer najbolje dolazi iz prirode!” za hrvatske proizvođače u ekološkoj proizvodnji. Odabrali smo devet hrvatskih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava koji proizvode prehrambene namirnice poput ulja i eko lješnjaka te prirodnu kozmetiku”, pojasnili su nam iz dm-a.

U 2016. godinu dm je ušao ostvarujući suradnju s najboljim mladim hrvatskim poduzetnikom Ivanom Veselićem. Veselić pekmez od šljive, ajvar te namaz od tikve i jabuka koji se proizvode na tom obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu od početka godine se mogu kupiti u 60 hrvatskih gradova u kojima dm posluje. Razvojem suradnje s hrvatskim proizvođačima dm kupcima nudi kvalitetne domaće proizvode te pruža podršku domaćim proizvođačima stavljajući im na raspolaganje prodajnu mrežu od 154 prodavaonice diljem Hrvatske.

Pročitajte cijeli članak na poslovni.hr


Foto: labin.com


 

Komentari

Komentara

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close