Zdravlje

Probleme s nadutosti možete riješiti na nekoliko jednostavnih načina

Odaberite onaj koji vam najviše odgovara i zaboravite na muke tijekom zakopčavanja omiljenih hlača i probavne smetnje za koje nikad ne znate u kojem bi vas trenutku mogle uhvatiti.


Ako još ne znate što točno u vašem trbuhu uzrokuje neugodu, pokušajte sve navedene trikove i nastavite se pridržavati onog koji će vam pomoći u smanjivanju nadutosti.

1.Odaberite mlijeko koje ne sadrži laktozu

Nadutost može biti jedan od simptoma netolerancije na laktozu. No to ne znači da biste u potpunosti trebali izbjegavati mliječne proizvode. Važan je pravilan odabir proizvoda koji ne sadrži laktozu poput, Dukat mlijeka Lagano jutro ili mliječnih proizvoda sa smanjenim udjelom laktoze poput polutvrdih i tvrdih sireva, jogurta i kefira. Uz lakše probavljivo mlijeko nećete morati razmišljati o neugodnoj nadutosti.

2.Jedite manje obroke s čašom vode nakon jela

Ako jedete brzo, progutat ćete previše zraka. U konačnici će to uzrokovati nadutost pa pokušajte polako žvakati i jesti u malo sporijem tempu. Nutricionisti preporučaju da za svaki obrok izdvojite barem dvadeset minuta. Isto vrijedi i za konzumaciju tekućine tijekom objeda. Za suzbijanje nadutosti, tijekom obroka pijte što manje tekućine, a nakon obroka popijte više. Nekoliko puta u tjednu, preporuča se uz obrok, u čašu mlake vode dodati malo soli i otprilike 1 žličicu kurkume – biljke iz porodice đumbira koja se koristi se za regulaciju probave, smanjenje nadutosti i obnavljanje crijevne flore.

Više na zadovoljna.dnevnik.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close