Obrazovanje

Privremeni rezultati državne mature bolji su nego lani!

Privremeni rezultati državne mature bolji su nego lani! Palo je nešto više od 400 gimnazijalaca, što je oko 60 posto manje nego 2019.


U obveznom dijelu ispita državne mature, oni su znatno bolji u odnosu na prošlu godinu. Zasad, prema privremenim rezultatima, imamo četiri pristupnika koji su dva ispita, matematiku i fiziku riješili u potpunosti, te ukupno 105 ispita koji su rješeni sa stopostotnom točnošću, što je daleko bolji rezultat od prošlogodišnjeg. Pristupnici s odličnim rezultatima dolaze iz cijele Hrvatske i posebno veliki interes pokazuju za odabir predmeta koji ulaze u STEM područje, fizika, kemija, biologija i matematika”, rekla je ravnateljica Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja Ivana Katavić.

Kazala je i kako je ove godine bio povećani interes za pisanje ispita iz informatike.

Bilježi se veliko smanjenje broja padova gimnazijalaca, ali i smanjenje broja nedovoljnih ocjena svih pristupnika. U odnosu na prošlu godinu kada je palo tisuću gimnazijalaca, ove godine je taj broj oko 400, što je za 60 posto manje nego lani”, kazala je.

Maturi je ove godine pristupilo 31 tisuća učenika. Matura je ove godine završila pisanjem informatike i povijesti. Za 27 učenika ispit iz matematike je poništen, a 24 njih danas ga je trebalo pisati ponovno.

Njih šestero dolazi iz Gimnazije Gospić, kažu iz NCVVO-a.

Tijekom provedbe ispita i procesa vrednovanja ljetnog roka državne mature u školskoj godini 2019./2020. NCVVO je utvrdio ukupno 27 nepravilnosti u više srednjih škola.

Konačni rezultati bit će poznati 20. srpnja.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: pexels

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close