Lifestyle

Kako pristojno odbiti kumstvo?

Nazvali su vas daljnji poznanici s kojima niste u kontaktu ili ‘bivši’ prijatelji koje godinama niste vidjeli i žele da im budete vjenčana kuma. Osobe koje su se našle u toj situaciji znaju koliko je neugodna. Mnogi će zbog osjećaja dužnosti pristati na tu ulogu, a zapravo to ne bi trebali napraviti


Vaše je pravo da odbijete ulogu kume ako ste svjesni da se to od vas ne traži iz pravih razloga ili uopće niste bliski s ljudima koji žele da im budete kuma.

1. Jasno i bez ustručavanja definirajte razlog odbijanja. Ako vas je šef odmah obavijestio da ne možete dobiti slobodno na dan kada je vjenčanje, krštenje ili krizma, na vrijeme obavijestite svoje prijatelje.

Ako iz bilo kojeg razloga ne možete prihvatiti kumstvo odbijte ga što prije, pogotovo u situacijama kada to od vas traže ljudi s kojima godinama niste u kontaktu ili osjećate da se njihova želja za kumstvom svodi samo na novac.

2. Odmah pitajte što se očekuje od vas. Najveći problemi kod prihvaćanja kumstva su oni financijske prirode. Iako vaši prijatelji možda uopće od vas ne očekuju novac, darove ili financijsku pomoć, vi ćete svejedno osjećati obavezu i to će vam stvarati pritisak.

Međutim, kada iskreno kažete prijateljima da niste u financijskoj mogućnosti prihvatiti ponudu, a oni vam daju do znanja da novac uopće bitan, razmislite o tome da ih ipak ne odbijete.

Više na zadovoljna.dnevnik.hrČuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close