VijestiSportGrad Zagreb

PRISJETIMO SE VELIKOG SLAVLJA U utorak se slavi Dan zajedništva, ponosa i sreće!

U utorak, 16. srpnja širom Hrvatske, ali i dijaspore proslavit ćemo prvi Dan zajedništva, ponosa i sreće!


Prisjetimo se, 16. srpnja 2018. godine Hrvatska je bila jedna od najponosnijih i najsretnijih zemalja na svijetu, kada je organiziran jedinstven, emotivni, spontani doček Hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji u Zagrebu, a koji se narednih dana nastavio u drugim gradovima.

Dan zajedništva, ponosa i sreće dan je kojim obilježavamo obljetnicu tog velikog slavlja, a koji bi nakon ovogodišnjeg obilježavanja trebao postati tradicionalan. Inicijativa za njegovo obilježavanje krenula je od izbornika Zlatka Dalića i producenta agencije Organizatori bez granica, Zadranina Aleksandra Kovačevića, i to iz Grada heroja – Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije, a uz Vukovar, u utorak 16. srpnja, proslava Dana zajedništva, ponosa i sreće održat će se i u Iloku, Đakovu, Nijemcima, Bjelovaru, Sinju, Ogulinu, Rijeci, Dubrovniku, Zadru i brojnim drugim gradovima.

Želja nam je da 16. srpnja građani obuku naše kockaste dresove, kape i navijačke rekvizite i izađu na rive, ulice, trgove i da se na taj način prisjetimo veličanstvenih dočeka Vatrenima, koji su uistinu bili spektakularni, ne samo u Zagrebu već i u drugim gradovima koji su organizirali dočeke u svojim sredinama – od Zadra, Varaždina, Ploča, Slavonskog Broda do Donjeg Miholjca”, ističe Silvije Šimac, član tima Organizatora bez granica, a posebno naglašava poziv svim generacijama građana da izađu na trgove i ulice svojih gradova i ponosno obuku kockice!

Od Silvija Šimca doznajemo i da svakim danom raste broj gradova i mjesta koji će u suradnji s lokalnim turističkim zajednicama pripremiti prigodne programe za ove jedinstvene proslave, a također i broj medija koji žele podržati događaje.

Ulazak Hrvatske u finale nogometnog prvenstva povijesni je rezultat koji je našu zemlju stavio u fokus svjetske javnosti i priuštio nam stotine tisuća članaka, TV reportaža, milijarde tweetova i pretraga o Hrvatskoj. Svi su htjeli znati gdje je ta Hrvatska i tko su ti ljudi u kockicama. HTZ je odmah reagirao i dao ljudima ono što su tražili – krenuli su u kampanju i tijekom tekmi odredili geolokacije precizno targetirajući publiku i prikazujući im promo-video ‘Croatia Full of Life’ s hrvatskim nogometašima. Kreirali smo skraćenu verziju promotivnog spota Ambasadori hrvatskog turizma u kojem smo ostavili samo kadrove u kojima se pojavljuju hrvatski nogometaši. Rezultati su bili izvrsni! A komentari koji su uslijedili sa svih strana svijeta, dokazuju kako je nogomet najbolja promocija hrvatske obale i turizma u cjelini, podsjeća nas Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice.

Inače, na sam Dan zajedništva, ponosa i sreće od 21 sat, Hrvatska radiotelevizija priprema i posebnu emisiju “Kako smo dočekali Vatrene” u kojoj će gost biti i izbornik Zlatko Dalić, uz live uključenja iz pojedinih gradova koji će glasno i ponosno obilježavati Dan zajedništva, ponosa i sreće.

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: LIKACLUB/Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close