Savjeti

Prirodni sastojci koji učinkovito čiste i dezinficiraju svaku površinu u domu

Jedna od tema o kojoj se posljednjih dana vode rasprave, zasigurno je dezinfekcija, piše Novi list.


Rat s virusima koji prijete, mnogi smatraju, mogu se dobiti adekvatnim higijenskim ritualima. Upute o pravilnom čišćenju ruku, radnih površina i prostorija službeno je objavio Zavod za javno zdravstvo, ali se savjeti mogu čuti iz raznih izvora. Razgovori na ulici, u radnim kolektivima i za nedjeljnim ručkovima prije ili kasnije, završe na pranju i čišćenju te načinima uništavanja virusa i bakterija. A police u trgovinama sa sredstvima za čišćenje sve su praznije. Unatoč širokom dijapazonu različitih kemikalija za kojima posežemo pri čišćenju, ipak se sve više ljudi odlučuje na prirodna sredstva. Svijest o očuvanju ekologije raste kao i briga o nježnijem i odgovornijem odnosu samima prema sebi stoga se pronalaze rješenja od prirodnih sastojaka, ali snažna.

Netoksični domaći proizvodi za čišćenje nisu samo bolji za zdravlje, oni također mogu uštedjeti novac i zaštititi okoliš.

Prirodna sredstva za čišćenje štite okoliš i zdravlje

Proizvodi za čišćenje opterećeni kemijskim sredstvima nisu jedino sredstvo za održavanje kuće. Izrada vlastitih proizvoda smanjuje ambalažni otpad i smanjuje ispuštanje kemikalija iz kućanstva koje mogu pridonijeti zagađenju zraka i vode. Najbolje vijesti? Većina najmoćnijih sredstava za čišćenje možda se već nalazi na našim policama.

Soda bikarbona

Soda bikarbona je kraljica univerzalnosti s tisuću lica i s dokazanim sposobnostima ubijanja virusa. Također učinkovito čisti, deodorizira, posvjetljuje i probija kroz masnoću i izvor prljavštine.

Kastilski sapun

Kastilski sapun stil je sapuna koji se pravi od 100 postotnih biljnih ulja (što znači da ne koristi životinjske proizvode ili deterdžente). Otapa masti i čisti.

Ocat

Uklanja masnoću, sapun i prljavštinu.

Sok od limuna

Prirodni sok od limuna uništava plijesan, uništava masnoću i pretvara u sjaj površine. Također, divno miriše.

Maslinovo ulje

Ovo ukusno ulje iz kuhinje djeluje i kao sredstvo za čišćenje i poliranje.

Esencijalna ulja

Esencijalna ulja stekla su popularnost zahvaljujući aromaterapiji, ali ti prirodni biljni spojevi također dodaju izvrstan miris domaćim proizvodima za čišćenje.

Donosi Novi list.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close