VijestiZdravlje

Prirodni lijekovi koji će ublažiti svrbež nakon ugriza komarca

Ne trebaju vam više skupi sprejevi ili tekućine kojima ćete ublažiti svrab, crvenilo i iritaciju kože nakon ugriza komarca. Sve što vam treba već imate kod kuće, a izbor pripravka ostaje na vama, piše 24sata.hr


1. Ocat

Čim primijetite ugriz komarca, stavite kapljicu octa direktno na ugriz. Ako imate mnogobrojne ugrize komaraca koji vam smetaju, napunite kadu toplom vodu i ulijte 2,5 čaše octa, najbolje prirodnog jabučnog octa, i okupajte se. Kupka će umiriti svrbež i ublažiti crvenilo.

2. Aloe Vera

Aloe Vera je inače jako ljekovita biljka koja se koristi za brojne kožne probleme, a u slučaju ugriza komarca ublažit će svrbež, smanjiti oteklinu oko ugriza i ubrzati liječenje.

Gel direktno iz biljke dobivate režući vrh lista ih kojeg će curiti ljepljivi gusti gel, a ako aloe veru nemate kod kuće potražite njezin organski sok.

Više na 24sata.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: pexels

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close