VijestiZdravlje

Pripadnici postrojbi Hrvatske vojske iz vojarne u Zemuniku sudjelovali u akciji darivanja krvi

U humanitarnu akciju dobrovoljnog darivanja krvi uključeno je oko 150 stalnih darivatelja koji se tri puta godišnje odazivaju akciji


Pripadnici postrojbi Hrvatske vojske iz vojarne “Pukovnik Mirko Vukušić” u Zemuniku uključili su se u ponedjeljak, 26. kolovoza 2019. u humanitarnu akciju dobrovoljnog darivanja krvi.

Akcija darivanja krvi organizira se u vojarni u Zemuniku dugi niz godina, a aktivno je uključeno oko 150 stalnih darivatelja koji se u prosjeku tri puta godišnje odazivaju ovoj humanitarnoj akciji.

Zapovjednik 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva brigadir Mario Pleša istaknuo je kako Hrvatska vojska i ovom akcijom pokazuje humanost na djelu.

Rado se odazivamo plemenitim akcijama darivanja krvi za kojom uvijek postoje potrebe, posebno u ljetnim mjesecima. Drago mi je što se sa svakom novom akcijom uključuje sve veći broj novih darivatelja te želimo poručiti kako lokalna zajednica i potrebiti mogu uvijek računati na našu spremnost i solidarnost u darivanju krvi“, istaknuo je brigadir Pleša.

Uz pripadnike zrakoplovnih postrojbi 93. zrakoplovne baze i Središta za obuku HRZ-a “Rudolf Perešin”, akciji su se priključili i djelatnici Pukovnije protuzračne obrane te ustrojbene cjeline Hrvatskog vojnog učilišta “Dr. Franjo Tuđman”, Zapovjedništva za potporu, Pukovnije vojne policije i Središnjice komunikacijsko-informacijskih sustava.

I ova akcija dobrovoljnog darivanja krvi organizirana je u suradnji s Odjelom za transfuzijsku medicinu Opće bolnice Zadar te gradskim društvom Crvenog križa Zadar.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: MORH

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close