Ličko-senjska županijaPolitika

PRIOPĆENJE: “Paraliziran je rad Turističke zajednice Grada Otočca i donesena odluka štetna je za razvoj turizma na području Otočca i Gacke”

Na mail adresu redakcije portala LIKACLUB danas je stiglo priopćenje Turističke zajednice Grada Otočca vezano uz promjene u financijskom planu programa rada Turističke zajednice Grada Otočca do kojih je došlo 30. prosinca 2017. godine.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Turističko vijeće TZG Otočca i Skupština TZG Otočca na sjednici održanoj 30. listopada 2017. donesli su i usvojili Program rada za 2018. godinu.

Do promjene u financijskom planu programa rada Turističke zajednice Grada Otočca došlo je sa danom 30. prosinca 2017.

Predsjednik Gradskog vijeća Branislav Šutić na prijedlog predsjednice kluba vijećnika HDZ-HSLS-HSP Vlatke Ružić donio je Odluku o smanjenju sredstava financiranja iz Proračuna Grada Otočca sa 450.000,00 kn na 150.000,00 kn.

Ovom Odlukom paraliziran je rad Turističke zajednice Grada Otočca i donesena odluka štetna je za razvoj turizma na području Otočca i Gacke.

Osnova rada je komunikacija vrijednosti : tisak brošura, razglednica, letaka, turističkih karata, biciklističkih karata, novog promidžbenog materijala; fb oglašavanje i medijsko oglašavanje , sve to ne može biti kvalitetno odrađeno i TZG Otočca ove godine ne ulazi spremna u novu turističku sezonu. Planirani novi proizvodi ostaju za realizirati u nekom drugom periodu,a upitan je i rad Turističko informativnog centra. Nabava cvijeća, kao poticanje i sudjelovanje u uređenju Grada, za ustanove na području Grada , te privatne iznajmljivače, ove godine nije moguća.

Manifestacije, koje su se provodile kroz cijelu godinu, smanjene su i odraditi će se samo najveće manifestacije u Gradu i Županiji.

Paradoksalno je da nakon dobivenog priznanja Grada Otočca za zapažene rezultate u turizmu, dobivenog posebnog priznanja za manifestaciju Eko etno Gacka, nakon ostvarenih 50.000 turističkih noćenja, učestale medijske prisutnosti, cjelogodišnjih događanja koje Turistička zajednica Grada Otočca organizira ili podupire, Predsjednik Gradskog vijeća Branislav Šutić to ne prepoznaje i ne priznaje i svjesno zaustavlja razvoj turizma u Otočcu.

Turističko vijeće TZG Otočca poziva članove Gradskog vijeća na preispitivanje Odluka kojima je zaustavljen razvoj turizma, promocija destinacije i održavanje manifestacija.

Vidljiv je interes Županije za manifestacije Grada Otočca, ukupno 0 kn dobivenih sredstava u protekloj godini. Turistička zajednica Ličko senjske Županije dodijelila je 2.000 kn za Advent od 81.000 kn koliko je raspoređeno za manifestacije u Županiji.

Objašnjenje amandmana vijećnice Vlatke Ružić pokazuje elementarno nepoznavanje funkcioniranja rada TZG Otočca i Zakona o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma. Naime, prilikom isticanja dovoljnog broja noćenja , namjerno je obmanjena javnost i poslana poruka da se TZG Otočca sufinancira od noćenja, što ne odgovara istini.

TZG Otočca financira se od 65% ukupno uplaćenih sredstava boravišne pristojbe i 65% uplaćene turističke članarine što nije dovoljno za pokrivanje osnovnih zadaća Turističke zajednice , poradi kojih je i osnovana.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Visit Otočac - Otočac Tourist Board

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close