Ličko-senjska županijaPolitika

PRIOPĆENJE – KUU “GACKA” LIČKO LEŠĆE: “Ovim putem Vas molimo da iznošenjem netočnih podataka ne blatite naše ime i naš rad”

Na redakciju portala LIKACLUB stiglo je priopćenje za javnost KUU “GACKA” iz Ličkog Lešća vezano uz netočne informacije iznesene 7.1.2018. godine u emisiji “Gackom zajedno”.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Dana 07.01.2018.godine u emisiji “Gackom zajedno” u kojoj je tema bila rasprava o proračunu Grada Otočca za 2018.godinu i raspodjeli sredstava iz proračuna, u jednom trenutku je pokrenuta rasprava o količini sredstava koji se dodjeljuju KUU “GACKA” za njen rad i to u iznosu od 930.000,00 kuna, ponoviti ću još jednom 930.000,00 kuna, što iznosi 1,6% ukupnog Proračuna.

Mi, članovi KUU “GACKA” koji smo slušali emisiju, ostali smo začuđeni pitajući se što se to događa. Nismo mogli vjerovati, da li je slučajna pogreška ili namjeran propust da bi se moglo raspravljati o KUU “GACKA” u negativnom kontekstu izazivajući revolt kod svih drugih kulturno-umjetničkih društava sa područja Grada Otočca.

U emisiji su sudjelovali najodgovorniji ljudi Grada Otočca od Gradonačelnika, njegovog zamjenika, te predsjednika Gradskog vijeća i zato niti u kojem slučaju nisu smjeli izići u javnost sa ovakvom pogreškom.

Nadamo se da su se svi učesnici dobro pripremili i pročitali predloženi proračun za navedenu emisiju i zato vjerujemo da je ova neistina iznesena zlonamjerno, ali ne znamo zašto i za čiji račun.

Umjesto da pozovu na odgovornost odgovorne službe koje su pisale ovaj prijedlog, a nisu ga uskladile s predloženim stavkama i konačnim ukupnim zbrojem predloženog i usvojenog proračuna grada Otočca.

KUU “GACKA” Ličko Lešće je udruga koja neprekidno radi od 1980.godine, a osnovana je još davne 1928.godine pod imenom “JAVOR”. Njeni vrijedni članovi njeguju i čuvaju kulturnu baštinu ovoga kraja, što je prepoznao i UNESCO dodjelivši im 2010.godine Povelju za očuvanje nematerijalne kulturne baštine Like.

Grad Otočac svake godine iz proračuna dodjeljuje cca 20.000,00 kuna za njen rad, na čemu im se i ovim putem zahvaljujemo.

KUU “GACKA” je dobro organizirana Udruga koja poštuje sve zakonoske propise Republike Hrvatske i to:

– Zakon o udrugama

– Zakon o financijskom knjigovodstvenom poslovanju

– Poštujući i svoje akte, Statut udruge i Poslovnik o radu skupštine i izvršnog odbora

Zato Vas ovim putem molimo da iznošenjem netočnih podataka ne blatite naše ime i naš rad.

Mi članovi KUU “GACKA” Ličko Lešće ograđujemo se od ovih pogrešnih iznesenih brojki.

Za Izvršni odbor KUU “GACKA”

Predsjednik Ivan Marković, v.r.


 

Komentari

Komentara


Foto: KUU Gacka Ličko Lešće Facebook

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close