Politika

Priopćenje – HKS protiv Istanbulske konvencije

Na redakciju portala LIKACLUB jučer je stiglo priopćenje Hrvatske konzervativne stranke koje prenosimo u cijelosti:

U Zagrebu je u subotu, 17. ožujka 2018. godine, održana 9. sjednica Predsjedništva HKS-a na kojoj se raspravljalo o trenutnoj političkoj situaciji u republici Hrvatskoj, osnivanju novih organizacija, osnivanju stručnih odbora HKS-a i ratifikaciji Istanbulske Konvencije.

HKS je spreman preuzeti odgovornost, i biti jedan od pokretača, za ujedinjavanje nove platforme na hrvatskoj političkoj sceni s ciljem promicanja konzervativnih hrvatskih vrijednosti koji su se razvijale stoljećima u hrvatskom narodu. Zajedno sa svojim budućim partnerima gradit ćemo na temeljima koje su hrvatski velikani prije nas stvorili.

Do sljedećeg predsjedništva stranke očekuje se osnivanje novih organizacija na područjima gdje do sada stranka nije djelovala. Cilj osnivanja novih organizacija je proširenje konzervativnih načela na područje čitave Hrvatske. U skladu s planovima i programom stranke Ivan Šustić jednoglasno je izabran za povjerenika HKS-a Grada Trogira.

Predsjedništvo je imenovalo i predsjednike stručnih odbora HKS-a s ciljem bolje organizacije i koordinacije u vezi strateških pitanja i problema Hrvatske. Imenovani su sljedeći predsjedniciodbora: Odbor za obitelj, demografiju i iseljeništvo – Draženko Kožul; Odbor za hrvatske branitelje – Slavko Muža; Odbor za turizam – Bernard Tomašević; Odbor za zdravstvo – dr. Dražana Martinović-Mamić; Odbor za obrazovanje, znanost, kulturu i šport – Filip Sušac; Odbor za gospodarstvo i ekonomsku politiku – Marijana Klišanin; Odbor za vanjske poslove i EU fondove – Tamara Kalistović; Odbor za unutarnje poslove, obranu i nacionalnu sigurnost – Berislav Agić; Odbor za poljoprivredu i šumarstvo – Dražen Pejić; Odbor za graditeljstvo, energetiku i zaštitu okoliša – Petar Cota.

Predsjedništvo je jednoglasnom odlukom donijelo zaključak u kojem je HKS protiv ratifikacije istanbulske konvencije i ovim putem poziva sve članove i simpatizere stranke da se odazovu na najavljeni prosvjed 24. ožujka 2018 godine.

Borba protiv nasilja nad ženama i općenitije borba za ravnopravnost spolova društveni je izazov kojima naša društva nisu trenutno dorasla. Ta je činjenica danas nesporna što danas pokazuju porazni podaci o položaju žena u društvu ili o nasilju koje se dalje vrši nad njima, premda su napori uloženi u rješavanju tog problema brojniji nego ikad. U tom kontekstu, istanbulska konvencija promovira se kao svojevrsni mesijski alat koji će preko noći stati na kraj s nasiljem nad ženama, pri čemu protivnici tog pravnog instrumenta prikazuju se kao žestoki protivnici ženskog roda i zagovaratelji nasilja. Činjenica je da taj tekst ne uvodi nikakve novosti u svijetu borbe protiv nasilja i diskriminacija utemeljenih na spol u odnosu na prosječne propise država članica, nego nameće rodne teze čiji je legitimitet u društvu nepostojeći i učinak na standard života žena upitan. Od takvih instrumenta, najmanje će profitirati žena a najviše raznorazne udruge koje od takvih teza i konstrukcija žive.

Prvenstveno je problematično to što one državne institucije koje se bave ljudskim pravima izjednačava s udrugama civilnog društva, a stručnom tijelu GREVIO-u daje prevelike ovlasti u implementaciji konvencije. Kad tome dodamo i to da države na sebe preuzimaju obvezu financiranja nevladinih organizacija u onom obujmu koje GREVIO smatra primjerenim, jasno je da gube dio svog suvereniteta.

S toga još jednom apeliramo na sve vas da se uključite u borbu protiv konvencije koja narušava temeljne vrijednosti hrvatskoga naroda i obitelji. Isto tako pozivamo sve saborske zastupnike koji svoje političko djelovanje prezentiraju kao demokršćansko, da jasno i nedvosmisleno stanu uz hrvatski narod i odbiju unutarstranačke pritiske prilikom ratifikacije konvencije.


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: konzervativci.hr

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close