Grad ZagrebPolitika

PRIOPĆENJE – HKS: “Cvitan omogućuje bezbrižan san visokoj politici”

Na redakciju portala LIKACLUB danas je stiglo priopćenje Hrvatske konzervativne stranke koje prenosimo u cijelosti:

Kakva je to Vlada u uljudbenom modernom društvu koja mazohistički, dragovoljno postaje talac i servis-služba jedne obiteljske korporacije koja se širila uz blagoslov svih vladajućih garnitura od 2000, naovamo?

Hrvatskoj javnosti se pokušava servirati mlaka kamilica o funkcioniranju pravne države, a činjenice su da je Ivici Todoriću omogućeno da u miru napusti Hrvatsku i pripremi obranu u egzilu, kao i da je bivši visokopoziconirani izvršni direktor Agrokora Zdravko Marić postao ministar financija.

Pod izgovorom i mantrom očuvanja radnih mjesta, kompanija je dobivala ogromne državne poticaje, a zauzvrat je reketarila dobavljače i uništavala male kooperante neplaćanjem. Godinama je država, umjesto da šalje revizore i istražitelje, slala svoje emisare na presjecanja vrpci u novim pogonima i spavala na lovorikama lažnog uspjeha kompanije koja se širila prezaduživanjem.

Hrvatska konzervativna stranka postavlja pitanje Vladi tko je omogućio i zašto HNB nije svojim mehanizmima spriječio kompaniju da podiže kredite s ogromnim kamatama, čime je omogućeno bankama da uskoro postanu vlasnici našeg obiteljskog miraza?

Voda u nasukanom Agrokoru pušta na sve strane, povjerenik Ramljak kojega je postavio premijer podnio je neopozivu ostavku. Kriza u najvećoj hrvatskoj kompaniji eruptirala je, a vlada u panici, pod ravnanjem novog PR maestra Macana, servira nam najnoviji spin o zabrani pozdrava „Za dom spremni“ i rehabilitiranju zvijezde petokrake, te u velikoj mjeri uspješno medijsku pozornost preusmjerava na ideološki sukob.

Lex Perković i Lex Agrokor su u mnogočemu slični. U Lex Perković se pokušavalo zataškati udbaške tajne i izručenje zločinaca, a Lex Agrokor je, u drugom vremenu, donešen kako bi se pod državnim nadzorom prebrisala sprega vlasti i Todorića.

Ogromni gubitci ove kompanije zahtjevaju ozbiljniji i predaniji rad državnog odvjetništva prema onima koji su to omogućili.

Hrvatska konzervativna stranka zahtjeva neopozivu ostavku Glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana jer, umjesto da odlučno djeluje i provede iscrpnu istragu , svojom neaktivnošću omogućuje bezbrižan san odgovornih u visokoj politici.


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: konzervativci.hr

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close