GastroGrad ZagrebZdravljeTurizam

Princ Charles ovaj put nije probao ličke police, ali LIČKI KRUMPIR bio je na stolu

Na svečanoj večeri u ponedjeljak navečer u Uredu predsjednice u čast britanskog kraljevskog para, princ Charles od Walesa čestitao je Hrvatskoj na iznimnom napretku u posljednjih dvadeset godina otkad ju je zadnji puta posjetio, te joj zaželio daljnji mir i napredak, dok je hrvatska predsjednica kazala svom visokom gostu da je donio novi optimizam zemlji.

 

Hrvatska je iznimno iskoristila prilike koji joj je donio mir. Gospođo predsjednice, želim čestitati Hrvatskoj na njezinim postignućima i želim vam svima i dalje mir i napredak. Kao što želim i da odnosi između naše dvije zemlje jačaju u godinama koje su ispred nas. I siguran sam da hoće”, rekao je princ Charles.

Predsjednica i princ Charles razmijenili su darove – princ je dobio arhivsko vino iz Iločkih podruma i sliku hrvatskog umjetnika Matka Trebotića, dok je predsjednici uručen komplet od šest tanjura dekoriranih umjetničkim slikama biljaka te potpisana fotografija britanskog para, princa od Walesa i vojvotkinje od Cornwalla.

Na svečanoj večeri poslužen je lički krumpir.  Iako princ i princeza ovaj put nisu probali ličke police, večerao se brancin u maslinovom ulju s kremom od mladog ličkog krumpira i špinatom, miješana proljetna salata i maline na rižinom čipsu, a služila su se vina Iločkih podruma.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: net.hr/LC

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close