SavjetiLičko-senjska županija

Prilikom oranja građanin pronašao topovsko zrno, drugi dragovoljno predao automatsku pušku i streljivo

Pridružite se akciji „Manje oružja – manje tragedija“ kojom je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja ilegalnih ubojitih sredstava i oružja

U petak je građanin dojavio da je u Donjoj Dubravi prilikom oranja pronašao minsko-eksplozivno sredstvo. Izlaskom na mjesto događaja policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske utvrdio je da se radi o topovskom zrnu koje je najvjerojatnije zaostalo iz Domovinskog rata. S obzirom da je zrno bilo u vidno oštećenom stanju i nije bilo sigurno za daljnji transport, isto je uz poduzimanje svih mjera sigurnosti uništeno.

Policija skreće pozornost na činjenicu da se ostavljeni predmeti mogu zloupotrijebiti, te da do istih mogu doći neovlaštene osobe a posebno djeca što za posljedicu može imati i stradavanje.

U subotu je građanin s područja Općine Plitvička Jezera dragovoljno predao automatsku pušku i 11 komada streljiva call. 7,62×25 mm, što je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

Protiv građana koji ovakvo oružje prijave nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Oni će poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.


 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: PU ličko-senjska

Oznake

Povezane objave

Pročitajte još
Close
Back to top button
Close