Zdravlje

Prikupljeno stotinjak slikovnica za Dječji odjel Opće bolnice Gospić

Kao svojevrsni plod nacionalne akcije “Čitaj mi“, Dječji odjel Opće bolnice Gospić u petak je dobio vrijednu donaciju. Naime Samostalna narodna knjižnica Gospić tijekom akcije prikupila je stotinjak knjiga i slikovnica.


Ravnatelj knjižnice Milan Šarić zahvalio se građanima Gospića i Osnovnoj školi Perušić koji su pomogli da se prikupi literatura koju knjižnica donira Dječjem odjelu gospićke bolnice. Šarić se nada da će se ovakva suradnja proširiti i na neke druge institucije, pogotovo Dom umirovljenika i Dječji vrtić.

Dječji odjel ima mogućnost da sa najmanjim pacijentima budu i roditelji pa će slikovnice itekako pomoći i u tome da i roditelji čitaju djeci koja još ne znaju čitati i tako im uljepšaju bolničke dane koji su, bez obzira na uvjete, uvijek teški.

Ravnateljica Opće bolnice Gospić dr.Sandra Čubelić zahvalila se na vrijednoj donaciji: “I u današnje vrijeme tehnologije moramo se vraćati čitanju. Ovih stotinjak slikovnica je nešto posebno za naš odjel jer majke s djecom borave 24 sata i lijepo je da im čitaju. Naravno starija djeca sama čitaju. Boravak u bolnici zna biti težak,a sa ovakvim stvarima djeci pomažemo da im bude što manje dosadno i što manje traumatično“.

Više na lika-express.hr

 

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: lika-express.hr

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close