Lifestyle

Prikuplja se novac za izgradnju replike Minas Tiritha

Skupina arhitekata odlučila je pokrenuti crowdfunding kampanju kako bi prikupili približno 2 milijarde funti za izgradnju replike grada Minas Tiritha iz Gospodara prstenova. Grad bi trebao biti smješten u južnom dijelu Engleske, a novac trebaju prikupiti u idućih 60 dana.


Pokretač kampanje, Jonathan Wilson, procijenio je kako će troškovi za zemljište na kojem će se nalaziti grad koštati 15 milijuna funti, rad na gradnji će koštati 188 milijuna funti, a materijal s kojim će se sve izgraditi košta 1,4 milijarde funti. Svoj projekt planiraju dovršiti do 2023. godine, a sav novac koji bi im ostao prenamijenili bi za daljnje održavanje kompleksa do 2053. godine.

“Mi smo ambiciozan tim arhitekata i inžinjera koji zbilja žele izgraditi repliku grada Minas Tirith iz Gospodara prstenova. Svi dijelimo jednaku ljubav prema Tolkienovom radu. Mislimo da bi grad koji bi izgradili bio najveća turistička atrakcija na svijetu, ali također jedno prekrasno mjesto za život.”, stoji na indiegogo stranici kampanje. U 12 dana je prikupljeno preko 8 tisuća funti, a ako se njihov cilj ne ostvari novac će se vratiti donatorima.


Tekst: telegram.hr

Foto: lotr.wikia.com

 


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close