VijestiZdravljeTurizam

PRIKI LIK – ovaj vikend festival šljivovice u Gospiću

U Gospiću će se u sklopu trodnevne manifestacije „Dani održivog razvoja- GORA 2016.- Gospić/Lika“ održati i festival rakije, pod nazivom “Priki lik”,  na kojem će svi posjetitelji GORE imati priliku probati najbolje žestice ličkih proizvođača rakije.

Iako Liku uglavnom percipiramo kao regiju najkvalitetnijeg krumpira,  lička šljivovica je također jedan od proizvoda koji, zahvaljujući visokoj kvaliteti šljive i vode, ima svoju tradicijsku vrijednost.

Gospić i Lika tako će sljedećeg vikenda postati destinacija povezivanja znanosti i tradicije, jer će se u sklopu trodnevne manifestacije održati i 15. tradicionalni znanstveni skup Annales Pilar, kao i Forum Smart Cities- energetska transformacija, ali i utrka električnih automobila, biciklijada  te sajam domaćih ličkih proizvoda  i životinja.

Cilj GORE je promovirati Gospić i Liku kao nacionalno središte održivog razvoja, u skladu s globalnim smjernicama o energetskoj učinkovitosti, održivom razvoju te zaštiti okoliša.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor: Apriori | Foto: Youtube

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close