VijestiLifestyle

Prijepodne u znaku razvedravanja: Pogledajte kakvo nas vrijeme očekuje

PROGNOZA DORIANA RIBARIĆA

Zahvatila nas je jučer krajem dana jedna brza hladna fronta, donijela nešto oborina i nagli pad temperature, ali već danas odmiče dalje na jugoistok kontinenta.


Jača greben anticiklone koji će osigurati i par stabilnih dana.

SUBOTA

Ono malo preostalih oborina uz frontu se uglavnom ispadalo još u noći, a ujutro će ostati samo nešto promjenjive naoblake u Slavoniji i Dalmaciji, tek uz malu vjerojatnost za koju kap kiše. Prijepodne tako u znaku razvedravanja i jakog vjetra. Puhat će većinom umjeren sjeverac i sjeveroistočnjak, a na moru olujna, pod Velebitom na udare orkanska bura. Pritom će biti osjetno hladnije, kako na kopnu, tako i na moru, osobito na vjetru.

Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim predjelima većinom sunčano, čak i vedro. Još uvijek uz slab do umjeren sjeveroistočnjak, a bit će i uz najviše 7-8 °C.

Na istoku barem djelomice sunčano pošto još nakratko može biti nešto malo zaostalih oblaka, uglavnom u Posavini, ali suho. Sjeverac postupno u slabljenju, a temperatura uglavnom oko 7 °C.

U Dalmaciji nastavak razvedravanja, a postupno će i bura slabjeti. Temperatura malo niža nego jučer, osobito u zaobalju, ali će se svakako činiti hladnije.

Na sjevernom Jadranu i u gorju sunčano i vedro s još uvijek jakom na udare olujnom, u velebitskom kanalu orkanskom burom. No, i ovdje će ona postupno slabjeti, značajnije krajem dana. Temperatura niža, oko 10 °C uz more i na otocima, a u gorju tek malo iznad nule.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Slijedi smirivanje vremena, na kopnu pretežno sunčano, suho, svježe, ali nakon prilično hladnog jutra, osobito u nedjelju i ponedjeljak kada se očekuju i izraženiji minus. Samo prolazno malo više oblaka u utorak. Nova promjena s južinom i kišom slijedi od četvrtka.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na moru će bura oslabjeti u nedjelju. Nešto više oblaka se očekuje u novom tjednu, uglavnom u utorak uz malo kiše, većinom u Dalmaciji. Od četvrtka vrijeme po južini i kiši, ali će prije toga još jednom nakratko zapuhati bura i tramontana, čini se ipak slabije nego u dane vikenda. Temperatura primjerena za ovo doba godine.

Vikend nam dakle donosi sunčanije i svježije prilike, u skladu s kalendarom, ali svakako računajte na vjetrovitu subotu, osobito na moru gdje će svakako biti ograničenja, a moguće i prekida u cestovnom i pomorskom prometu.Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club, Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close