Izdvojeno

Prije 8 godina se masovno potukli kod Otočca: Tek sad krenulo suđenje Torcidašima i Bad Blue Boysima

Dvorana Pučkog otvorenog učilišta, u kojoj se inače održavaju i predstave, glumila je u petak sudnicu. Od 76 pripadnika Torcide i Bad Blue Boysa, optuženih da su u travnju 2014. sudjelovali u masovnoj tučnjavi na autocesti kraj Otočca, 42-ica su došla na suđenje.


Sudac je razdvojio predmet i izdvojio 34 optuženika koji se nisu pojavili na početku rasprave jer je smatrao da se nikada neće moći osigurati dolazak svih optuženika na suđenje.

Ovakva odluka donesena je ne samo radi ekonomičnijeg vođenja postupka, nego i radi toga što nazočni optuženici imaju pravo da se što prije odluči o njihovoj kaznenoj odgovornosti”, rekao je sudac Općinskog suda u Gospiću, Igor Njegovanović.

I Bad Blue Boysi s jedne strane sudnice, i Torcidaši, koji su sjedili na drugom kraju, optuženi su za dva kaznena djela

“Pod točkom jedan sudjelovanje u tučnjavi, napadom na gledatelje ili druge osobe opisano i kažnjivo po članku 31. Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima, a pod točkom dva uništavanje stvari ili imovine na sportskom natjecanju“, čitala je državnoodvjetnička savjetnica Općinskog državnog odvjetništva u Gospiću, Dalia Čanić.

Tom prilikom razbijeno je devet vozila, a dvije osobe su teže ozlijeđene, a 16 lakše. Za 10 optuženih tužiteljstvo je tražilo kaznu od osam mjeseci zatvora, a za ostale uvjetno osam mjeseci s rokom kušnje od dvije godine tijekom kojih i zabranu odlaska na sportska natjecanja.

“Po mom mišljenju tužiteljstvo nema ni jedan jedini dokaz. Ni jedan jedini. Postoje samo indicije dovoljne da se umiri ne javnost, nego medijska galama koja je tada nastala. Nedovoljno za osudu”, rekao je odvjetnik Davorin Karačić.

Zbog velikog broja optuženika, samo uzimanje njihovih osobnih podataka trajalo je više od dva sata


 

Komentari

Komentara


Foto: RTL screenshot

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close