SportTurizam

PRIJAVITE SE U Gospiću i Otočcu održava se 2. Hrvatski Festival Hodanja!

Dobrobiti profesionalnog, ali i rekreativnog hodanja su brojne, a jedna od najpoznatijih činjenica jest ona da svakom minutom koju potrošite hodajući, možete produžiti svoj život za jednu i pol do dvije minute.


Sve one koji žele nešto dobro napraviti za svoje zdravlje, ali se i dobro provesti te uživati u netaknutoj prirodi, Turistička zajednica Ličko-senjske županije poziva da postanu sudionici drugog izdanja Hrvatskog Festivala Hodanja koji će se u rujnu održati u Lici.

Gradovi domaćini Gospić i Otočac

I ove godine gradovi domaćini će biti Gospić i Otočac, pri čemu će se hodati na nekoliko ruta različitih intenziteta, zbog čega na Festivalu može sudjelovati baš svatko – prema svom afinitetu i fizičkim mogućnostima.

Sedmi rujan tako je rezerviran za Gospić gdje će svi prijavljeni „šetači“ savladavati tri staze dužine 10+ 20+ i 30+ kilometara simbolično nazvane “Tesla”. Nakon toga, osmog rujna, manifestacija se seli u Otočac na staze imena “Gacka” dužine 10+ 20+ i 30+ kilometara.

Sudionicima će biti ponuđene sljedeće kategorije hodanja:

  • 30+ kilometara 2 dana (Gospić Tesla 30+ i Otočac Gacka 30+);
  • 20+ kilometara 2 dana (Gospić Tesla 20+ i Otočac Gacka 20+);
  • 30+ kilometara 1 dan (Gospić Tesla 30+ ili Otočac Gacka 30+);
  • 20+ kilometara 1 dan ( Gospić Tesla 30+ ili Otočac Gacka 30+);
  • 10+ kilometara 1 dan (Gospić Tesla 10+ ili Otočac Gacka 10+).

Lika očekuje više od tisuću hodača

Lani je Likom hodalo oko pet stotina hodača, a pretpostavlja se da će se ove godina brojka barem udvostručiti, zbog čega se organizatori intenzivno pripremaju.

Ova sportska manifestacija koju je osmislila i pokrenula Turistička zajednica Ličko-senjske županije jedinstvena je u Hrvatskoj, a zbog dobrih prošlogodišnjih rezultata već nakon prve godine prepoznata je i na svjetskoj razini. U svibnju je Festival Hodanja započeo proces učlanjivanja u svjetski savez hodanja (IML) te ima status kandidata. Najbolji je to dokaz da i Hrvatska prati svjetske trendove, a konačni cilj je kao i slična događanja u svijetu koja se održavaju već dugi niz godina, okupiti i po nekoliko desetina tisuća hodača.

Kako se prijaviti?

Broj sudionika koji se mogu prijaviti na dan Hrvatskoga festivala hodanja je ograničen, stoga organizator savjetuje da se to učini online ranije, do 30. kolovoza ove godine.

Prijave se vrše putem portala www.stotinka.hr , a uz kotizaciju dolaze i službene majice Hrvatskog Festivala Hodanja, startni brojevi, svježe voće za okrepu tokom hodanja i priznanje za sudjelovanje na Festivalu. Za sve one koji uplate online kotizacije za dva dana osiguran je i prijevoz autobusom iz Otočca ili Gospića.

Hrvatski Festival Hodanja održava se u organizaciji Hrvatskog Saveza Hodanja i suorganizaciji Turističke zajednice Ličko-senjske županije i Lika travel d.o.o.

Ponesite dobru volju, zagrijane nožice i cipele pravog broja i dođete provesti dva dana u dobrom društvu, uz fizičku aktivnost i najljepši krajolik na svijetu – onaj koji krasi našu i Vašu Liku!, poručuju organizatori.

Službenu web stranicu manifestacije pogledajte OVDJE.


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close