ObrazovanjeKarijeraIzdvojenoPromo

PRIJAVE U TIJEKU – Upiši diplomski stručni studij na Veleučilištu u Šibeniku

TRAJE DRUGI UPISNI ROK

Veleučilište u Šibeniku raspisalo je drugi upisni rok za sve one koji se još nisu stigli upisati  na neki od diplomskih studija u Hrvatskoj. Na diplomskom stručnom studiju Menadžment ostalo je još 37 slobodnih mjesta (21 za redovne i 16 za izvanredne studente), dok je na diplomskom stručnom studiju Upravni studij ostalo samo 15 slobodnih mjesta (11 za redovne i 4 za izvanredne). Prijave za upise na diplomske studije traju do 12. listopada, kada će biti i objavljene konačne rang liste.

Također, do 15. listopada zaprimaju se i zamolbe za prijelaze s drugih visokoobrazovnih ustanova od studenata koji nisu zadovoljni trenutnim odabirom svoga studija.

Moderni studijski programi okrenuti tržištu rada

Jedna od najznačajnih karakteristika studijskih programa Veleučilišta je čak 450 sati stručne prakse koje Veleučilište osigurava svakom studentu kroz ugovore s partnerskim organizacijama iz javnog i privatnog sektora. Na taj način studenti osim teorijskih odmah stječu i praktična znanja koja im olakšavaju ulazak na tržište rada. Pored toga, na diplomskom stručnom studiju Upravni studij, jednom od pet takvih studija u Hrvatskoj, cjelokupna nastava se izvodi u popodnevnim terminima u turnusima (dva tjedna se slušaju predavanja samo iz jednog predmeta te nakon toga slijedi ispit) što studentima, pogotovo onima zaposlenima, jamči dodatnu fleksibilnost studiranja. Da je odabir studiranja na Veleučilištu u Šibeniku pametno ulaganje u budućnost potvrđuje i činjenica da je zapošljivost njegovih studenata po završetku studija veća od 90%.

Visoki standard studentskog života – uloženo preko 110 milijuna kuna

Prema riječima dekana Veleučilišta u Šibeniku, dr. sc. Ljube Runjića, u zadnjih par godina na Veleučilištu je uloženo preko 110 milijuna kuna s ciljem podizanja studentskog standarda. Krajem 2020. završena je rekonstrukcija i nadogradnja postojeće zgrade Veleučilišta čime su osigurani najmoderniji prostori za studiranje u Hrvatskoj. Pored novih predavaonica studentima je tako od ove godine na raspolaganju i suvremena knjižnica, čitaonica, chill-out zona te novouređeni studentski park. Također, na udaljenosti od samo 200 metara od Veleučilišta nalazi se i studentski restoran (menza). U akademskoj godini 2021./2022. biti će završena i izgradnja novog studentskog doma „Palacin“, vrijednog 90 milijuna kuna i kapaciteta 330 kreveta.

Studiranje i stručna praksa u inozemstvu uz potporu od 720 eura mjesečno

Veleučilište kroz ERASMUS+ i CEEPUS programe omogućuje svojim studentima da dio svog studiranja uz financijsku potporu provedu u inozemstvu na preko 40 međunarodnih visokoobrazovnih ustanova s kojima Veleučilište ima sklopljene ugovore. Osim toga, studentima se kroz ERASMUS+ program omogućava da uz financijsku potporu obave stručnu praksu u inozemstvu u trajanju od najmanje dva, a najviše 12 mjeseci.

Uvjeti za upis

Mogućnost upisa na diplomske stručne studije Veleučilišta u Šibeniku imaju svi kandidati koji su završili preddiplomski studij i pri tome ostvarili minimalno 180 ECTS bodova.

Sve informacije o mogućnostima studiranja, prijavi i upisu na Veleučilište u Šibeniku mogu se dobiti kod prodekanice za nastavu Ivane Beljo na e-mail: [email protected], kao i na sljedećoj poveznici: http://www.vus.hr/?stranice=upisi&id=19.


Na web stranici časopisa The Plitvice Times pogledajte jedini lički webshop s više od 500 unikatnih artikala malih hrvatskih proizvođača, obrtnika i poduzetnika. Od unikatnog ručnog rada, malih pogona specifičnih proizvoda, do poznatih brendiranih artikala. Iz cijele Hrvatske - sve na jednom mjestu!

Pregledajte po kategorijama i naručite kvalitetno:

MODA – Odjeća, nakit i modni dodaci
POSTERI – Motivi iz cijele Hrvatske
SUVENIRI – Šalice i lončići, unikatni nakit i tradicija
NOVINE I KNJIGE – Časopisi, edukativne knjige i literatura
KOZMETIKA – Parfemi, prirodne kreme, balzami, eterična ulja
HRANA I PIĆE – Domaći sirevi i vina, etične čokolade, kolačići

Naruči i stiže na kućnu adresu za nekoliko dana!

 

Komentari

Komentara


Foto: Veleučilište u Šibeniku

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close