Vijesti

Prijatelji napravili eksperiment i postali cura i dečko na 40 dana

Jessica Walsh i Tim Goodman iz New Yorka 2012. godine su se odlučili na neobičan eksperiment. Naime, dvoje grafičkih dizajnera u to su vrijeme oboje bili slobodni i nezadovoljni svojim privatnim životom pa su svoje prijateljstvo zamijenili ljubavnom vezom i to na 40 dana.

Pravila koja su pritom poštovali, bila su sljedeća: nisu izlazili s drugim osobama, zajedno su išli kod terapeuta jednom tjedno, viđali su se svaki dan, išli su barem tri puta tjedno na spojeve, nisu se seksali s drugim osobama, i otišli su na jedan zajednički odmor tijekom vikenda.

Doživljaje tijekom tih 40 dana dokumentirali su do najsitnijih detalja na zajedničkom blogu “40 Days of Dating”, ujedno online dnevniku svoje veze, koji je odmah postao toliko popularan da su ih ljudi često prepoznali na ulici i zaustavljali kako bi im iznijeli svoje dojmove.

U samo nekoliko dana, blog je prikupio pola milijuna obožavatelja, prenosi The Guardian.

Emocije koje su tijekom eksperimenta doživjeli “bile su prave”, a Walsh je najviše fasciniralo to “kako su oboje neke događaje interpretirali na potpuno drugačiji način”.

Nakon 40 dana, na blogu su objavili posljednji zajednički video na kojem su jedno drugome čitali zapise iz svojih dnevnika. Walsh je kao prava nepopravljiva romantičarka u potrazi za srodnom dušom, prekinula s Goodmanom koji je više preferirao ležerne i neozbiljne veze.

No, nakon samo šest tjedana uslijedilo je iznenađenje: Walsh je upoznala muškarca svog života za kojeg se udala prošlog mjeseca.

Goodman,  s kojim je i dalje prijateljica, također je bio na vjenčanju. Štoviše, njih dvoje ostali su toliko dobri da su objavili knjigu o svojem eksperimentu, a prava za njihovu priču zakupila je kompanija Warner Brothers u rujnu prošle godine koja će snimiti film.


 

Foto: Screenshot: Blog Video “40 Days of Dating”
Video: Vimeo
Tekst: Index


 

Komentari

Komentara

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close