Turizam

Prijatelji i zmajevi: Avantura od Zagreba do Dubrovnika!

Mike i Nikos iz grčkog grada Kalamata su prijatelji koji su uvijek u potrazi za novim avanturama, piše The Plitvice Times.Oboje imaju zahtjevne poslove; Nikos je konzultant, a Mike liječnik, pa su se željeli “ispuhati” i pronaći lijepo mjesto, u blizini mora, koje s druge strane ne bi bilo previše turističko ili previše uobičajeno. Povrh toga, željeli su (i trebali) malo avanture na planiranom putovanju.

Kako su na raspolaganju imali samo 10 dana, odlučili su ostati u Europi, ali već su bili u većini uobičajenih ljetnih odredišta.

Istina je, sve je jača priča o Hrvatskoj i htjeli smo to provjeriti sami, pa smo se početkom svibnja odlučili za desetodnevno putovanje od sjevera (Zagreba) do juga (Dubrovnik), prije prave sezone.

Razgovarajmo o o zmajevima. Je li TV emisija bila važna za odabir Hrvatske kao turističke destinacije i kako vam se svidio pravi Kraljev grudobran?

Bit ću iskren. Iako smo oboje obožavatelji serije, ne mogu reći da smo došli samo zbog toga. Hrvatska je zemlja s dugom poviješću, nevjerojatnim krajolicima, zanimljivim ljudima i raznim prekrasnim mjestima koja treba posjetiti, pa bi bilo podcijenjivanje reći da smo ovdje zbog Game of Thrones. Bilo je fascinantno biti u Dubrovniku baš onog dana kad je emitirana epizoda uništenja King’s Landinga, iako je bilo teško izbjeći spoilere na društvenim mrežama ili ne čuti stvari koje smo čuli na ulici. Uspjeli smo vidjeti ovu epizodu tek nakon što smo se vratili kući. Mislim da su naši prijatelji koji su gledali epizodu odmah i znali da smo tamo bili više uzbuđeni od nas. Dakle, pravi Kraljev grudobran, tj. Dubrovnik, jednostavno je čudesan grad. Ogromni stari kameni zidovi zadivljujuće ljepote grle grad, prekrasne plaže, čudesni pejzaži (ne propustite ići na vrh brda na kojem je utvrda Imperijal) i živopisan noćni život.

Jedno od mjesta posjeta su bila Plitvička jezera.

Plitvička jezera zasigurno su bili jedan od najvažnijih trenutaka putovanja. Ako želite šetati kristalno čistim jezerima i zadivljujućim slapovima, to je pravo mjesto za vas… Sve u svemu, fantastično je mjesto koje svakako treba posjetiti ako se nađete u Hrvatskoj, ali pobrinite se da imate dovoljno vremena. Zbog lošeg vremena morali smo ići u nacionalni park dan ranije od planiranog i bili smo tamo „samo“ 5 sati. Rado bi proveo više od 10 sati lutajući okolo da sam mogao.

Navedite 5 mjesta koja biste savjetovali našim čitateljima da posjete (ili stvari koje treba učiniti) dok su u Hrvatskoj.

1. Posjetite Plitvička jezera
2. Pješačenje na vrh Vidove gore na otoku Braču
3. Provedite nekoliko sati radeći Zip-Line na planinama iznad Omiša
4. Popijte pivo (ili dva) u kafiću Vidilica u Splitu, na početku parka i uživajte u pogledu
5. Odmorite na plaži Sveti Jakov u Dubrovniku

Više priča iz najnovijeg broja The Plitvice Timesa možete pročitati na idućem linku:

Više na The Plitvice Times.


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: The Plitvice Times

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close