KontinentalniTurizamIzdvojeno

PRIDRUŽITE SE Akcija čišćenja otpada iz špilje Bezdanka na Paklju!

U SUBOTU

Volonteri inicijative Čisto podzemlje, Speleološkog kluba Ursus spelaeus iz Karlovca i HGSS-a, pod pokroviteljstvom LIDL-a, ove će subote, 22. svibnja 2021., provesti akciju čišćenja špilje Bezdanka na Paklju od ubačenog otpada.


U toj cjelodnevnoj akciji speleolozi će se spustiti u jamu Bezdanka na čijem se dnu desetljećima taloži otpad, a čija je količina okvirno procijenjena na 15 kubika, te će uz pomoć posebne opreme izvlačiti krupni otpad i komunalno smeće u specijalnim nepropusnim vrećama do površine tj. ruba jame.

Pozivaju se građani Otočca da podrže ovu akciju i izdvoje bar sat vremena za dolazak na Pakalj te pomognu u prijenosu otpada do kontejnera.

Zainteresirani se mogu prethodno javiti udruzi Baštinica ili naprosto doći do Paklja (ponesite svoje radne rukavice). Akcija čišćenja u subotu počinje okupljanjem od 9 sati u podnožju Paklja. Potrajat će tijekom dana sve dok jama ne bude očišćena.

Volontersku akciju čišćenja podržava okrjepom i osvježenjem udruga Baštinica u okviru programske suradnje „Aktivni u zajednici“ s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva i Zakladom Kajo Dadić, a postavljanje kontejnera i odvoz smeća na gradsko odlagalište odradit će djelatnici komunalnog poduzeća Gacka.

Špilja Bezdanka na Paklju, čiji će ulaz biti očišćen od smeća, nakon toga postaje potencijalno atraktivno izletište Otočana i njihovih gostiju….


Na web stranici časopisa The Plitvice Times pogledajte jedini lički webshop s više od 500 unikatnih artikala malih hrvatskih proizvođača, obrtnika i poduzetnika. Od unikatnog ručnog rada, malih pogona specifičnih proizvoda, do poznatih brendiranih artikala. Iz cijele Hrvatske - sve na jednom mjestu!

Pregledajte po kategorijama i naručite kvalitetno:

MODA – Odjeća, nakit i modni dodaci
POSTERI – Motivi iz cijele Hrvatske
SUVENIRI – Šalice i lončići, unikatni nakit i tradicija
NOVINE I KNJIGE – Časopisi, edukativne knjige i literatura
KOZMETIKA – Parfemi, prirodne kreme, balzami, eterična ulja
HRANA I PIĆE – Domaći sirevi i vina, etične čokolade, kolačići

Naruči i stiže na kućnu adresu za nekoliko dana!

 

Komentari

Komentara


Foto: Baštinica

Oznake

Povezane objave

Pročitajte još
Close
Back to top button
Close