KontinentalniTurizamIzdvojeno

PRIDRUŽITE SE Akcija čišćenja otpada iz špilje Bezdanka na Paklju!

U SUBOTU

Volonteri inicijative Čisto podzemlje, Speleološkog kluba Ursus spelaeus iz Karlovca i HGSS-a, pod pokroviteljstvom LIDL-a, ove će subote, 22. svibnja 2021., provesti akciju čišćenja špilje Bezdanka na Paklju od ubačenog otpada.


U toj cjelodnevnoj akciji speleolozi će se spustiti u jamu Bezdanka na čijem se dnu desetljećima taloži otpad, a čija je količina okvirno procijenjena na 15 kubika, te će uz pomoć posebne opreme izvlačiti krupni otpad i komunalno smeće u specijalnim nepropusnim vrećama do površine tj. ruba jame.

Pozivaju se građani Otočca da podrže ovu akciju i izdvoje bar sat vremena za dolazak na Pakalj te pomognu u prijenosu otpada do kontejnera.

Zainteresirani se mogu prethodno javiti udruzi Baštinica ili naprosto doći do Paklja (ponesite svoje radne rukavice). Akcija čišćenja u subotu počinje okupljanjem od 9 sati u podnožju Paklja. Potrajat će tijekom dana sve dok jama ne bude očišćena.

Volontersku akciju čišćenja podržava okrjepom i osvježenjem udruga Baštinica u okviru programske suradnje „Aktivni u zajednici“ s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva i Zakladom Kajo Dadić, a postavljanje kontejnera i odvoz smeća na gradsko odlagalište odradit će djelatnici komunalnog poduzeća Gacka.

Špilja Bezdanka na Paklju, čiji će ulaz biti očišćen od smeća, nakon toga postaje potencijalno atraktivno izletište Otočana i njihovih gostiju….


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: Baštinica

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close